ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

Αυτό το διάστημα αναζητώ στην μαγειρική βιβλιογραφία διάφορες σάλτσες και τις παραλλαγές τους και είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί μπορούν να ενισχύουν , να αναδεικνύουν την γεύση και τα αρώματα του πιάτου αλλά η αλήθεια είναι πως μερικές φορές μπορεί να καλύπτουν και τις αδυναμίες του. Σήμερα επέλεξα να συνοδεύσω τα μπιφτέκια μας με μια δροσερή ινδική σάλτσα στην πιο decadent εκδοχή της. Ανήκει στην κατηγορία «κρύες σάλτσες» , ιδανικά παρουσιάζεται σε τραπέζι  ως ντιπ στο κέντρο πιατέλας με κρεατικά.


ΥΛΙΚΑ:


  • 3/4 κούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό , αν δεν έχετε βάλτε απλό ή γάλα* 
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι 
  • ½ κγ ζάχαρη 
  • καπνιστή πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:   εδώ όλα είναι σχετικά , ξεκινήστε να ανακατεύετε σε ένα μπολ τα υλικά εκτός από την πάπρικα και ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο αυξομειώνετε τις ποσότητες.
*Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα διότι με το λεμόνι θα σφίξει .
Μην παραλείψετε στο τέλος να πασπαλίσετε με την καπνιστή πάπρικα, «ανεβάζει» πολύ την γεύση.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Μπορείτε να προσθέσετε κύμινο ή/και λιωμένο σκόρδο , κρεμμύδι που έχει σωταριστεί σε βούτυρο ή λάδι, ίσως κι ελάχιστο κάρυ .

Μέχρι την επόμενη φορά, καλά μαγειρέματα !

Σχόλια