AΡΑΚΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ




Έχουμε φάει πολύ αρακά λαδερό. Τόσο πολύ που πλέον κανείς στην οικογένεια δεν θέλει να τρώει αρακά. Ψάχνοντας λοιπόν εναλλακτικές για να διαφοροποιήσω λίγο τη γεύση ανακάλυψα αυτήν την συνταγή με ιταλικές καταβολές γιατί αποτελεί παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας στην περίοδο του Πάσχα. Με βάση λοιπόν την παραδοσιακή συνταγή , παρουσιάζουμε μια ελαφρώς πιο πικάντικη πρόταση.







Υλικά:

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κούπες μανιτάρια πορτομπέλο ή αντίστοιχη ποσότητα άλλων μανιταριών ,κομμένων σε μεσαία κομμάτια.
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελάχιστο λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμό κότας ( τον φτιάχνουμε βράζοντας κόκκαλα που αφαιρούμε από νωπο κοτόπουλο και διατηρούμε σε βάζο στο ψυγείο ) ή εναλλακτικά κύβο κότας .
  • 1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο .


Εκτέλεση:

Σε ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα κ προσθέτουμε το σκόρδο. Έπειτα σε δυνατή φωτιά , ρίχνουμε τα μανιτάρια  και το τσίλι κ πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με λευκό κρασί κ περιμένουμε να εξατμιστεί πριν συμπληρώσουμε με τον ζωμό κότας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κ σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς δοκιμάζοντας για να ρυθμίσουμε το αλατοπίπερο. Αφού γίνει το φαγητό γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.  Καλή σας όρεξη.


Σχόλια