ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Η συνταγή κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και δίνει υπέροχα μπισκότα τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά.



Χρειαζόμαστε:
  • 400 γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αν δεν έχουμε βάζουμε 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο έχουμε ανακατέψει 15γρ μπέϊκιν πάουντερ και 8γρ αλάτι.
Αρχικά χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χειρός το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει (μπορούμε κ στην κουζινομηχανή) . Κατόπιν εξακολουθώντας το χτύπημα , ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα.
Στο τέλος χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να δούμε ότι δεν μπορεί να το ενσωματώσει το μηχάνημα ,οπότε συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια. Προσοχή : όχι πολύ ζύμωμα , ίσα ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Παραλλαγές: Χωρίσαμε  τη ζύμη σε μπάλες και σε μια προσθέσαμε κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού, σε μια άλλη κίτρο, σε άλλη τζίντερ και ξύσμα λεμονιού  και σε μια άλλη σκόνη κακάο. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια που τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους και τα πιέζουμε με το δάχτυλο ελαφρά στο κέντρο.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στις αντιστάσεις σε θερμοκρασία 180° C . Στο δικό μου επιτραπέζιο φουρνάκι έψησα για 12 λεπτά στην μεσαία θέση και τον υπόλοιπο χρόνο τα ανέβασα ψηλά .


Όπως και να τα κάνετε είναι πανεύκολα και πολύ νόστιμα.Καλή επιτυχία.



Σχόλια