Ως παιδί ποτέ δεν μ άρεσαν τα ρεβίθια κ μάλλον ούτε στους δικούς μου αφού δεν τα έφτιαχνε η μαμά.Εγώ όμως τα ενέταξα σταδιακά στην διατροφή μας αν και αισθάνομαι πως κάθε φορά πρέπει να βρίσκω νέους τρόπους να τα παρουσιάζω γιατί δεν ξετρελαίνονται κιόλας τα παιδιά.
Η λύση είναι το χούμους γιατί μπορεί να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο , να σερβιριστεί ως ορεκτικό , να το απολαύσετε ως άλειμμα στο ψωμί , να το αραιώσετε και να το χρησιμοποιήσετε σαν ντρέσινγκ στις σαλάτες σας .
Καλή επιτυχία!
Η λύση είναι το χούμους γιατί μπορεί να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο , να σερβιριστεί ως ορεκτικό , να το απολαύσετε ως άλειμμα στο ψωμί , να το αραιώσετε και να το χρησιμοποιήσετε σαν ντρέσινγκ στις σαλάτες σας .
Υλικά:
- 1½ κούπα ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς), καλά βρασμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ¼ κούπας νερό (εγώ βάζω απ' αυτό που έβρασα τα ρεβίθια)
- 2 κσ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδαο
- 3 κσ χυμό λεμονιού
- 2 κσ ταχίνι
- ½ κγ κύμινο
- ½ κγ κουρκουμάς
- ½ κγ αλάτι
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- πιπέρι καγιέν κατά την προτίμησή σας
Εκτέλεση : τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Δοκιμάζουμε κ διορθώνουμε τη γεύση.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου