ΧΟΥΜΟΥΣ

Ως παιδί ποτέ δεν μ άρεσαν τα ρεβίθια κ μάλλον ούτε στους δικούς μου αφού δεν τα έφτιαχνε η μαμά.Εγώ όμως τα ενέταξα σταδιακά στην διατροφή μας αν και αισθάνομαι πως κάθε φορά πρέπει να βρίσκω νέους τρόπους να τα παρουσιάζω γιατί δεν ξετρελαίνονται κιόλας τα παιδιά.

Η λύση είναι το χούμους γιατί μπορεί να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο , να σερβιριστεί ως ορεκτικό , να το απολαύσετε ως άλειμμα στο ψωμί , να το αραιώσετε και να το χρησιμοποιήσετε σαν ντρέσινγκ στις σαλάτες σας .


Υλικά:

  • 1½ κούπα ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς), καλά βρασμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ κούπας νερό (εγώ βάζω απ' αυτό που έβρασα τα ρεβίθια)
  • 2 κσ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδαο
  • 3 κσ χυμό λεμονιού
  • 2 κσ ταχίνι
  • ½ κγ κύμινο
  • ½ κγ κουρκουμάς
  • ½ κγ αλάτι
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • πιπέρι καγιέν κατά την προτίμησή σας

Εκτέλεση : τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Δοκιμάζουμε κ διορθώνουμε τη γεύση.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια