Να ξεκαθαρίσω πως δεν τρελαίνομαι για γλυκά αλλά η μεγάλη κόρη έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην μπουγάτσα με κρέμα. Προσπαθούσα να την φτιάξω κι εγώ ξοδεύοντας πολλά υλικά κ χρήμα αφού δεν μπορούσα με τίποτα να πετύχω το φύλλο αέρος. Συμβιβάστηκα με αυτήν την συνταγή που πλησιάζει αρκετά στην γενική ιδέα κ αξίζει να την δοκιμάσετε .
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 γρ μαργαρίνη
- 1 κουτί ζαχαρούχο αραιωμένο σε 2 κουτιά νερό (χρησιμοποιούμε το κουτί του ζαχαρούχου ως μεζούρα)
- 1 μεγάλο αυγό
- Ζάχαρη κ κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βουτυρώνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και βάζουμε εκεί τα φύλλα κρούστας είτε πλισέ είτε τσαλακωμένα και ατάκτως ερριμμένα . Κόβουμε την μαργαρίνη σε κύβους, την σκορπίζουμε πάνω απ' αυτά και φουρνίζουμε στους 170° C μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα . Σε μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα και το αυγό κ αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο , περιχύνουμε τα φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να δούμε ότι το φύλλο έχει τραβήξει το γάλα. Αφού βγάλουμε από το φούρνο κ αφήσουμε να κρυώσει λίγο ( θα πάρει περίπου ένα 10λεπτο ) , πασπαλίζουμε με ζάχαρη κ κανέλα. Καλή σας απόλαυση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου