ΡΕΒΙΘΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

Ξεφυλλίζοντας ένα παλαιό βιβλίο μαγειρικής ανακάλυψα έναν ενδιαφέροντα γευστικό συνδυασμό που παντρεύει ρεβίθια, πράσα , πιπεριές τσίλι και αντζούγιες. Αξίζει να τον δοκιμάσετε.




ΥΛΙΚΑ:
  • 400 γρ ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς και καλά βρασμένα 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 ή και 2 ή όσες αντέχετε πιπεριές τσίλι , ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 κσ ντοματάκια κονκασέ
  • 1½ λίτρου ζωμός ( κότας, λαχανικών , ό,τι έχετε)
  • 6 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κσ χυμός λεμονιού
  • Αλάτι, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρω κατά σειρά το κρεμμύδι , την πιπεριά , τα πράσα για 3 λεπτά κι έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο , την ντομάτα , το ζωμό και τα βρασμένα ρεβίθια. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα όσπρια , χωρίς να λιώσουν. Στην συνέχεια αφού ελέγξουμε τα υγρά (δεν πρέπει να είναι πολλά) , ανακατεύουμε με τις αντζούγιες - μαϊντανό ,αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα κ αποσύρουμε από τη φωτιά. Καλή σας όρεξη!

Σχόλια