Απλά δεν υπάρχει ! Ένα σχετικά φθηνό κομμάτι κρέατος να είναι νόστιμο,ζουμερό στο εσωτερικό του και τόσο κριτσανιστό εξωτερικά. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία κ μαγειρεύεται στο φούρνο σχεδόν μόνο του , γιατί έχουμε και δουλειές να κάνουμε, ε?.Δείτε στην φωτογραφία πώς έχει κρατήσει τους χυμούς του το κρέας έχοντας καλοψηθεί αλλά αν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο κρεάτων.

ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΥΛΙΚΑ:
- 1 κομμάτι παντσέτας
- Αλάτι , πιπέρι
- Προαιρετικά : σκόρδο , πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο , κύμινο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χαράζουμε από την πλευρά του δέρματος το λίπος χωρίς να φθάνουμε στο κρέας. Οι χαρακιές να είναι παράλληλες μεταξύ τους δείχνοντας ουσιαστικά τις μερίδες που θα κόψουμε στο τέλος.
Τρίβουμε με το αλάτι . Γυρνάμε από την άλλη και καρυκεύουμε το κρέας μας.
Βάζουμε σε σχάρα πάνω από ταψί . Ψήνουμε στους 170°C για 2 με 2½ ώρες , γυρνώντας το κρέας κ από τις δύο πλευρές φροντίζοντας να τελειώσουμε με την πλευρά του δέρματος από πάνω . Ελέγχουμε κ αν έχει ψηθεί το κρέας , ανεβάζουμε στους 200° μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα.
Βγάζουμε το κρέας , το αφήνουμε να ξεκουραστεί και κόβουμε .
Καλή όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου