Σε συνέχεια της αναζήτησης υγιεινών συνταγών , ανακάλυψα αυτήν την εκδοχή του πουρέ . Ωστόσο αποτελεί κ άριστο συνοδευτικό κρεάτων και ψαριών. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα στην παρασκευή ήταν το σπάσιμο της σελινόριζας ώστε να μην μείνουν κόμποι. Ακολουθεί η καταγραφή- συνταγή της πρώτης μου προσπάθειας:
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 σελινόριζα 600-650 γρ καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες σε κύβους
- ¼ κούπας γάλα εβαπορέ
- 50γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε να βράσουν η σελινόριζα με τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν , χωρίς να διαλυθούν: Όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι αυτό πρέπει να διαπερνά τα κομμάτια χωρίς να τα θρυμματίζει. Κρατάμε και λίγο από το νερό που έβρασαν τα λαχανικά μας. Αν κάπου δούμε ότι σφίγγει πολύ το μίγμα μας , ρίχνουμε λίγο για να διευκολύνουμε το χτύπημα. Στο μούλτι βάζουμε κάθε φορά ποσότητες των λαχανικών μας κ χτυπάμε με λίγη ποσότητα από το γάλα. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε ένα κομμάτι βουτύρου και ανακατεύουμε τον πουρέ.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου