ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΠΑΝΑΚΙ- ΤΥΡΙΩΝ


Αν έχετε κ εσείς στην οικογένεια σας ιδιότροπα μέλη που δεν τρώνε σπανάκι , καταλαβαίνω τη δυσκολία και τους περιορισμούς που έχετε στον σχεδιασμό του διατροφικού σας πλάνου. Προσπαθώντας να συμβιβάσω τα ασυμβίβαστα , βρήκα ωραία την ιδέα να το χρησιμοποιήσω σε μια γέμιση . Πιστεύω ότι τα τυριά δίνουν την απαραίτητη ένταση στο σπανάκι ενώ και η σάλτσα ενισχύει γευστικά το ρύζι μας. Πάμε να δούμε την συνταγή μας:


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  • 4 στήθη από κοτόπουλο
  • 1κσ βούτυρο σκόρδου - μυρωδικών ( το φτιάχνω μόνη μου αλλά υπάρχει κ έτοιμο)
  • ½ κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 2 κ. σ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • Τσένταρ και κεφαλογραβιέρα τριμμένα στην ποσότητα που επιθυμούμε .


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Σωτάρουμε στο βούτυρο το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και να μαζέψει . Αφήνουμε να κρυώσει κ ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. .Βάζουμε το μίγμα μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Συνεχίζουμε όπως στο κοτόπουλο ρολό.
Την γέμιση που περίσσεψε την κρατάμε για την σάλτσα.

Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι βρασμένο.

Για την σάλτσα έφτιαξα μια μπεσαμέλ όπου τα υγρά που χρησιμοποίησα ήταν αυτά που έβγαλα από το ψήσιμο των ρολών(τηγάνι κ ταψί φούρνου) και τα οποία συμπλήρωσα με νερό .Αφού δούλεψα για λίγο πάνω σε μέτρια φωτιά , πρόσθεσα τη γέμιση που περίσσεψε και συνέχισα μέχρι να πάρω μια όμορφα δεμένη σάλτσα.

Σχόλια