Τι μας αρέσει περισσότερο από ένα πιτόγυρο ? .......ένα ΣΠΙΤΙΚΟ πιτόγυρο . Κι αν θέλουμε να αποφύγουμε το χοιρινό ? Φτιάχνουμε σουτζουκάκια από μοσχαρίσιο κιμά , ζουμερά και λαχταριστά που φωλιάζουν σε ζεστές πίτες Ανατολής αφού τα αρτύσουμε με πικάντικα μπαχαρικά . Ετοιμάζοντας το φαγητό αυτό όλες οι αισθήσεις σας θα προκληθούν..
Όταν το «βρώμικο» είναι ποιοτικό και πολυδιάστατο.
Για το σερβίρισμα ζεσταίνουμε ελαφρά πίτες Ανατολής κομμένες στην μέση , τις γεμίζουμε με τζατζίκι , μαρούλι , κρεμμύδι , ντοματούλα (κάποια απ αυτά ή όλα μαζί) και 1 σουτζουκάκι . Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με το μιξ μπαχαρικών.
Όταν το «βρώμικο» είναι ποιοτικό και πολυδιάστατο.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς ή ανάμεικτος μοσχαρίσιος (80%) με χοιρινό(20%) .
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κρεμμύδι.
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
- Κουρκουμάς κατά βούληση
- Πιπέρι καγιέν κατά βούληση
- Αλάτι , πιπέρι
- Πίτες Ανατολής , και ψιλοκομμένο μαρούλι , ντομάτα σε φέτες και κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες.
- μιξ μπαχαρικών για το σερβίρισμα: σκόρδο σκόνη, πιπέρι καγιέν, αλατοπίπερο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και το χυμό από το λεμόνι μαζί με τα καρυκεύματα και ομογενοποιούμε. Στην συνέχεια ζυμώνουμε με τον κιμά βρέχοντας τα χέρια μας με νερό . Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.Αν το μίγμα δεν έχει σφίξει , προσθέτουμε πολύ λίγη ποσότητα πουρέ πατάτας σε σκόνη και ξαναζυμώνουμε. Πλάθουμε σουτζουκάκια. Μπορούμε να τα περάσουμε κ από ξυλάκια για σουβλάκια. Ψήνουμε στο μαντέμι γυρνώντας τα απ' όλες τις πλευρές και να αποκτήσουν τις χαρακτηριστικές γραμμώσεις από την σχάρα.
Κατόπιν βάζουμε στον φούρνο στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο παρακολουθώντας μέχρι να ψηθούν καλά εσωτερικά , χωρίς όμως να στεγνώσουν.

Απολαύστε υπεύθυνα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου