Δεν το λες κ φθηνό φαγητό ! Ειδικά αν θες να χρησιμοποιήσεις φρέσκες και μεγάλες γαρίδες ως πρώτη ύλη . Και ναι , είναι από τα υλικά όπου το μέγεθος μετράει. Χθες όμως ,στο σούπερ μάρκετ που ψωνίζω ,είχε προσφορά τις κατεψυγμένες γαρίδες στο μέγεθος 10-20 , μια καλή εναλλακτική αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκες γαρίδες.
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κσ βούτυρο κλαριφιέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 με 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια
- 1 πιπεριά τσίλι σε ροδέλες
- 1 κοτσάνι σέλερι σε ροδέλες
- 1 πορτοκαλί πιπεριά σε ροδέλες
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 500γρ γαρίδες κατεψυγμένες
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
- Σπαγγέτι ολικής άλεσης Νο 6.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά αχνίζω τις γαρίδες σε κατσαρολάκι με ελάχιστο νεράκι και τις σουρώνω , κρατώντας το νερό τους.
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και σωτάρω σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι χωρίς να το κάψω και κατόπιν προσθέτω τα καρότα , το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά . Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά μας λίγο , ρίχνουμε τα ντοματάκια . Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα του φαγητού να συμπυκνωθεί συμπληρώνοντας με το νερό που έχουμε κρατήσει αν χρειαστεί. Σβήνουμε τη φωτιά μας και χωρίς να αποσύρουμε , προσθέτουμε τις γαρίδες και κλείνουμε με καπάκι .
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente κ τα σουρώνουμε.
Όταν σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα μας πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Τι πρέπει να προσέξουμε: δεν θέλουμε να βράσουμε την σάλτσα μας υπερβολικά γιατί θα λιώσουν τα λαχανικά μας . Καλό είναι επίσης να προσέξουμε τη διαχείριση του αχνίσματος των γαρίδων γιατί αν βράσουν πολύ , μετά σκληραίνουν. Κανονίστε την ποσότητα της σάλτσας κατά τα γούστα σας προσθέτοντας νερό όπως περιγράφουμε στην συνταγή.
Τι πρέπει να προσέξουμε: δεν θέλουμε να βράσουμε την σάλτσα μας υπερβολικά γιατί θα λιώσουν τα λαχανικά μας . Καλό είναι επίσης να προσέξουμε τη διαχείριση του αχνίσματος των γαρίδων γιατί αν βράσουν πολύ , μετά σκληραίνουν. Κανονίστε την ποσότητα της σάλτσας κατά τα γούστα σας προσθέτοντας νερό όπως περιγράφουμε στην συνταγή.
Καλή επιτυχία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου