ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Ώρα για αποτοξίνωση , ένα διάλειμμα από την κρεατοφαγία . Δεν είμαι σίγουρη αν θα αντέξουμε όλην την σαρακοστή αλλά ετοιμάζω νηστίσιμα μενού , αν τελικά αποφασίσουμε να τηρήσουμε την παράδοση και νηστέψουμε. Για να δούμε λοιπόν την συνταγή μας:






ΥΛΙΚΑ:




  • ½ λάχανο περασμένο από το μαντολίνο
  • 1 κονσέρβα κονκασέ 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κομμάτι από τζίντζερ περασμένο από τον τρίφτη 
  • 1 κούπα ρύζι 
  • 90ml ελαιόλαδο 
  • Αλάτι , πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι , τσίλι , τζίντερ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.  Αφού μαλακώσουν  τα λαχανικά , ρίχνουμε την ντομάτα κ λίγο νερό κ σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Μετά βάζουμε και το λάχανο , ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του οπότε ρίχνουμε 500ml νερό , σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το ρύζι κ αν χρειάζεται μισή με 1 κούπα νερό. Καλύτερα να το παρακολουθείτε σ αυτήν την φάση. Αφού γίνει το ρύζι , αφήνουμε να σταθεί εκτός φωτιάς για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Σχόλια