Οι κεφτέδες φούρνου μεγάλοι, χορταστικοί και με πολλές παραλλαγές είναι μια καλή λύση για το καθημερινό τραπέζι και η καλύτερη απάντηση στο «τι μαγειρεύουμε σήμερα?» Η σημερινή μας συνταγή μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Ας παίξουμε σήμερα με την κοκκινιστή εκδοχή τους σε συνδυασμό με όσπρια:
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ:
- Μοσχαρίσιος κιμάς 3/4 του κιλού
- 1 κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι
- ½ κούπα βρώμη αλεσμένη στο μούλτι
- 2 κ.σ ξύδι
- ½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- από 1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν , σκόνη σκόρδου, κουρκουμά σκόνη
- Αλάτι , Πιπέρι
- Αλεύρι για το αλεύρωμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 καρότο σε μικρά καρέ
- 1-2 σκελίδες σκόδρου
- 1 κ.γ πελτέ ντομάτας
- 1 κουτί ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- λίγες σταγόνες ταμπάσκο
- Ελαιόλαδο
ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
- 1 σακουλάκι φασόλια χάντρες κατεψυγμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σ' ένα μπωλ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες , βρέχοντας τακτικά τα χέρια μας με νερό ,πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες , τους αλευρώνουμε , τους βάζουμε σε καλά λαδωμένο βαθύ ταψί και τους ψήνουμε στους 200° C για περίπου ένα τέταρτο.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα : σ ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, πιπεριά , καρότο και αφού γυαλίσουν , προσθέτουμε το σκόρδο , τον πελτέ και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα με το ταμπάσκο και μετά από 5 λεπτά , τα φασόλια. Συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα κ αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε το ταψί μας και ρίχνουμε την σάλτσα ανάμεσα στους κεφτέδες. Αν χρειάζεται , συμπληρώνουμε με ζεστό νερό . Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνει το φαγητό.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα : σ ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, πιπεριά , καρότο και αφού γυαλίσουν , προσθέτουμε το σκόρδο , τον πελτέ και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα με το ταμπάσκο και μετά από 5 λεπτά , τα φασόλια. Συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα κ αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε το ταψί μας και ρίχνουμε την σάλτσα ανάμεσα στους κεφτέδες. Αν χρειάζεται , συμπληρώνουμε με ζεστό νερό . Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνει το φαγητό.
* μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμες πιπεριές για χρώμα.
** αν δεν έχετε χυμό ντομάτας , πάρτε ένα κουτί κονκασέ και περάστε τα από το μούλτι
Καλά μαγειρέματα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου