ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ

Οι κεφτέδες φούρνου μεγάλοι, χορταστικοί και  με πολλές παραλλαγές  είναι μια καλή λύση για το καθημερινό τραπέζι και η καλύτερη απάντηση στο «τι μαγειρεύουμε σήμερα?» Η σημερινή μας συνταγή μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Ας παίξουμε σήμερα με την κοκκινιστή εκδοχή τους σε συνδυασμό με όσπρια:







ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ:
  • Μοσχαρίσιος κιμάς 3/4 του κιλού
  • 1 κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι
  • ½ κούπα βρώμη αλεσμένη στο μούλτι
  • 2 κ.σ ξύδι
  • ½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • από 1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν , σκόνη σκόρδου, κουρκουμά σκόνη 
  • Αλάτι , Πιπέρι 
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 
  • 1 καρότο σε μικρά καρέ
  • 1-2 σκελίδες σκόδρου
  • 1 κ.γ πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτί ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Ελαιόλαδο
ΕΠΙΠΛΕΟΝ: 
  • 1 σακουλάκι φασόλια χάντρες κατεψυγμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Ανακατεύουμε σ' ένα μπωλ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες , βρέχοντας τακτικά τα χέρια μας με νερό ,πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες , τους αλευρώνουμε , τους βάζουμε σε καλά λαδωμένο βαθύ ταψί και τους ψήνουμε στους 200° C για περίπου ένα τέταρτο.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα : σ ένα τηγάνι  σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, πιπεριά , καρότο και αφού γυαλίσουν , προσθέτουμε το σκόρδο , τον πελτέ και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα με το ταμπάσκο και μετά από 5 λεπτά , τα φασόλια. Συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα κ αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε το ταψί μας και ρίχνουμε την σάλτσα ανάμεσα στους κεφτέδες. Αν χρειάζεται , συμπληρώνουμε με ζεστό νερό . Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνει το φαγητό.

* μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμες πιπεριές για χρώμα. 
** αν δεν έχετε χυμό ντομάτας , πάρτε ένα κουτί κονκασέ και περάστε τα από το μούλτι

Καλά μαγειρέματα!

Σχόλια