KOTOΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Αγαπημένη συνταγή με πικάντικες αποχρώσεις , ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους ! Το μίγμα μπαχαρικών που σας προτείνω παρακάτω χρησιμοποιήστε το ως καρύκευμα και σ άλλες παρασκευές κοτόπουλου για τηγάνι ή σχάρα . Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε. Το concept της συγκεκριμένης συνταγής πάντως μου θυμίζει φαγητό που σερβίρουν σε pub κ diners για να συνοδεύσει μπυροκαταστάσεις.





ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ: 
  • 2 κγ αλάτι 
  • 1 κγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κγ αποξηραμένη ρίγανη
  • ¼ κγ πάπρικα
  • ¼ κγ σκόνη σκόρδου
  • ¼ κγ πιπέρι καγιέν
  • ¼ κγ μπούκοβο 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: 
  • 3 τμχ στήθος κοτόπουλο ανοιγμένο στα 2 για να είναι λεπτά
  • αλεύρι 
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με ¼ της κούπας γάλα
  • 5 φέτες ψωμί του τόστ, θρυμματισμένες στο μούλτι .
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ:
  • 1 κσ βούτυρο
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια «κουμπιά» , κομμένα σε φέτες.
  • 1 με 2 κσ αλεύρι
  • το ζωμό από το κοτόπουλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε χύτρα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει κ βράζουμε για 8-10 λεπτά. Αφαιρούμε και τοποθετούμε τα κομμάτια σε σχάρα για να στραγγίξουν κ πασπαλίζουμε με το καρύκευμα που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά για το μίγμα μπαχαρικών. Τον ζωμό τον κρατάμε .
Πανάρουμε το κοτόπουλο κατά σειρά σε αλεύρι , μίγμα αυγού , το τρίμματα ψωμιού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .
Στο μεταξύ σε βούτυρο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , σωτάρουμε τα μανιτάρια μας και έπειτα πασπαλίζουμε με το αλεύρι  κ ανακατεύουμε για 1 με 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου περνώντας τον από σίτα  και σιγοβράζουμε μέχρι να η σάλτσα μας να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Δοκιμάζουμε κ αλατοπιπερώνουμε.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας , ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Τips : μπορείτε να εμπλουτίσετε την σάλτσα μανιταριών σωτάροντας μαζί με τα μανιτάρια και κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή αν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση ρίξτε λίγες σταγόνες ταμπάσκο .

Καλή επιτυχία !

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου