Αγαπημένη συνταγή με πικάντικες αποχρώσεις , ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους ! Το μίγμα μπαχαρικών που σας προτείνω παρακάτω χρησιμοποιήστε το ως καρύκευμα και σ άλλες παρασκευές κοτόπουλου για τηγάνι ή σχάρα . Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε. Το concept της συγκεκριμένης συνταγής πάντως μου θυμίζει φαγητό που σερβίρουν σε pub κ diners για να συνοδεύσει μπυροκαταστάσεις.
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ:
- 2 κγ αλάτι
- 1 κγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κγ αποξηραμένη ρίγανη
- ¼ κγ πάπρικα
- ¼ κγ σκόνη σκόρδου
- ¼ κγ πιπέρι καγιέν
- ¼ κγ μπούκοβο
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
- 3 τμχ στήθος κοτόπουλο ανοιγμένο στα 2 για να είναι λεπτά
- αλεύρι
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με ¼ της κούπας γάλα
- 5 φέτες ψωμί του τόστ, θρυμματισμένες στο μούλτι .
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ:
- 1 κσ βούτυρο
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια «κουμπιά» , κομμένα σε φέτες.
- 1 με 2 κσ αλεύρι
- το ζωμό από το κοτόπουλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε χύτρα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει κ βράζουμε για 8-10 λεπτά. Αφαιρούμε και τοποθετούμε τα κομμάτια σε σχάρα για να στραγγίξουν κ πασπαλίζουμε με το καρύκευμα που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά για το μίγμα μπαχαρικών. Τον ζωμό τον κρατάμε .
Πανάρουμε το κοτόπουλο κατά σειρά σε αλεύρι , μίγμα αυγού , το τρίμματα ψωμιού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .
Στο μεταξύ σε βούτυρο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , σωτάρουμε τα μανιτάρια μας και έπειτα πασπαλίζουμε με το αλεύρι κ ανακατεύουμε για 1 με 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου περνώντας τον από σίτα και σιγοβράζουμε μέχρι να η σάλτσα μας να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Δοκιμάζουμε κ αλατοπιπερώνουμε.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας , ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Τips : μπορείτε να εμπλουτίσετε την σάλτσα μανιταριών σωτάροντας μαζί με τα μανιτάρια και κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή αν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση ρίξτε λίγες σταγόνες ταμπάσκο .
Καλή επιτυχία !
Πανάρουμε το κοτόπουλο κατά σειρά σε αλεύρι , μίγμα αυγού , το τρίμματα ψωμιού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .
Στο μεταξύ σε βούτυρο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , σωτάρουμε τα μανιτάρια μας και έπειτα πασπαλίζουμε με το αλεύρι κ ανακατεύουμε για 1 με 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου περνώντας τον από σίτα και σιγοβράζουμε μέχρι να η σάλτσα μας να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Δοκιμάζουμε κ αλατοπιπερώνουμε.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας , ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Τips : μπορείτε να εμπλουτίσετε την σάλτσα μανιταριών σωτάροντας μαζί με τα μανιτάρια και κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή αν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση ρίξτε λίγες σταγόνες ταμπάσκο .
Καλή επιτυχία !
😍
ΑπάντησηΔιαγραφή