Θα το λατρέψετε όταν ανακαλύψετε με πόσες παραλλαγές γέμισης μπορείτε να το ετοιμάσετε. Ξεκινώντας από τα βασικά , δείχνουμε την συνηθέστερη και αγαπημένη γέμιση με ζαμπόν και ημίσκληρο τυρί. Επειδή είναι ιδιαίτερα ευπαρουσίαστο , μπορεί να σερβιριστεί και σε έναν μπουφέ ή επίσημο τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ:
- Στήθος κοτόπουλου
- Φέτες ζαμπόν και φέτες από κασέρι ή μπαστουνάκια από κεφαλογραβιέρα ή παρόμοιο τυρί της αρεσκείας σας
- Αλάτι , πιπέρι
- Καπνιστή πάπρικα , σκόρδο σε σκόνη
- Λευκό κρασί
- 2 κσ βούτυρο με 2 κσ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε κάθε πεταλούδα από στήθος κοτόπουλου κ χωρίζουμε στην μέση οπότε προκύπτουν δύο φιλέτα για γέμισμα. Αφαιρούμε σε καθένα απ' αυτά το παραφίλετο. Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε μια τομή εισόδου και δουλεύουμε μέσω αυτής εσωτερικά το φιλέτο ώστε να δημιουργήσουμε μια τσέπη . Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό . Τοποθετούμε μια φέτα αλλαντικού, πάνω σ αυτήν το τυρί επιλογής , ρολάρουμε ,κόβουμε το ρολάκι στη μέση κ τοποθετούμε τα κομμάτια στην «τσέπη» που δημιουργήσαμε . Δεν γεμίζουμε υπερβολικά , ελέγχουμε να υπάρχει περιθώριο ώστε να κλείνει το φιλέτο εντός του τη γέμιση. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες .
Σε τηγάνι λιώνουμε το λίπος κ αφού ζεσταθεί καλά , βάζουμε μέσα τα φιλέτα μας μέχρι να ροδίσουν εισάγοντας τα πρώτα από την πλευρά της ραφής ώστε με τη θερμοκρασία να σφραγιστεί καλύτερα και να μην μας χυθεί η γέμιση. Ροδίζουμε απ όλες τις πλευρές χωρίς να μαυρίσει το λίπος. Κατόπιν βάζουμε στον φούρνο στους 185° C μέχρι να ψηθούν ( χωρίς να στεγνώσουν ) εσωτερικά.
Μαζεύουμε τα υγρά σε τηγάνι , ξήνουμε και τον πάτο του σκεύους , συμπληρώνουμε με κρασί ή νερό και σιγοβράζουμε. Ύστερα δένουμε μ' ένα ρου* και δημιουργούμε την σάλτσα μας.
Σε τηγάνι λιώνουμε το λίπος κ αφού ζεσταθεί καλά , βάζουμε μέσα τα φιλέτα μας μέχρι να ροδίσουν εισάγοντας τα πρώτα από την πλευρά της ραφής ώστε με τη θερμοκρασία να σφραγιστεί καλύτερα και να μην μας χυθεί η γέμιση. Ροδίζουμε απ όλες τις πλευρές χωρίς να μαυρίσει το λίπος. Κατόπιν βάζουμε στον φούρνο στους 185° C μέχρι να ψηθούν ( χωρίς να στεγνώσουν ) εσωτερικά.
Μαζεύουμε τα υγρά σε τηγάνι , ξήνουμε και τον πάτο του σκεύους , συμπληρώνουμε με κρασί ή νερό και σιγοβράζουμε. Ύστερα δένουμε μ' ένα ρου* και δημιουργούμε την σάλτσα μας.
Συνοδεύουμε με πιλάφι , πατάτες φούρνου, πουρέ .
*ρου= ίσες ποσότητες (μαλακωμένου ή ζεσταμένου) βουτύρου κ αλευριού που μπορούμε να ετοιμάσουμε από πριν και να πλάσουμε μπαλάκια που τα χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δέσουμε υγρά.
Καλή σας επιτυχία!
*ρου= ίσες ποσότητες (μαλακωμένου ή ζεσταμένου) βουτύρου κ αλευριού που μπορούμε να ετοιμάσουμε από πριν και να πλάσουμε μπαλάκια που τα χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δέσουμε υγρά.
Καλή σας επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου