KOYΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΨΑΡΙ

Για να είμαι ειλικρινής δεν μ αρέσουν τα ψάρια: είναι δύσκολα στο καθάρισμά τους , η κουζίνα γίνεται χάλια , άμα πεις να τηγανίσεις κιόλας μετά πρέπει μια μέρα να καθαρίζεις την κουζίνα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ούτε γευστικά με τρελαίνουν . ΑΛΛΑ στην κορυφή αυτών των εξαιρέσεων βρίσκεται ο παστός μπακαλιάρος ( θα αναφερθώ σ άλλο μου άρθρο στο συγκεκριμένο ψάρι). Εδώ θα δείξουμε την διαχείριση του με το πιο καταπληκτικό κουρκούτι ever και μάλιστα χωρίς αυγό που μας «χαλάει».




ΥΛΙΚΑ :
  • 1 κουτάκι μπύρας (330ml)
  • 200 γρ αλεύρι 
  • 75 γρ κορν φλάουρ
  • λίγο αλατάκι 
  • 2 κσ ξύδι από λευκό κρασί
  • Ψάρι κομμένο σε κομμάτια ( εδώ χρησιμοποιούμε ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο) 
  • Λίγο έξτρα αλεύρι 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από δύο τελευταία με τον αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Όταν πρόκειται να τηγανίσουμε , σκουπίζουμε το ψάρι μας με χαρτί κουζίνας , το αλευρώνουμε ελαφρά και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χώμα . Δεν πρέπει να βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί στο τηγάνι γιατί θα ρίξουμε την θερμοκρασία .

Καλή επιτυχία!

Σχόλια