Αν , λόγω ενοχών , νηστείας ή δίαιτας αποφασίσετε να κάνετε ένα διάλειμμα από την κρεατοφαγία , μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο και μπορείτε να το διαφοροποιήσετε προσθαφαιρώντας λαχανικά και μπαχαρικά . Του ταιριάζει το καλαμπόκι , το ψητό κολοκυθάκι , αγγουράκι σε καρέ , ντοματίνια ενώ μπορείτε να αρωματίσετε με κύμινο , καγιέν ή κουρκουμά ,επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικίλα ντρέσινγκ . Συνοδεύει κρεατικά , θαλασσινά ή αποτελεί από μόνο του μια σαλάτα. Ακολουθεί η βασική συνταγή:
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κούπα κους κους
- 1 κούπα περίπου ζεστό νερό ( όπου έχω διαλύσει μισό κύβο λαχανικών )
- Καρότο, πιπεριές Φλωρίνης, πιπεριές τσίλι , όλα ψιλοκομμένα
- Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κσ ελαιόλαδο
- Αλάτι , πιπεριά
- Χυμό από λάιμ ή λεμόνι.
Βάζουμε σ ένα μπωλ το κους κους και το ζεστό νερό. Το νερό πρέπει να καλύπτει το κους κους .
Καλύπτουμε με μεμβράνη κ αφήνουμε στην άκρη όσο σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το καρότο και τις πιπεριές. Αφρατεύουμε το κους κους με πηρούνι κ ρίχνουμε τα λαχανικά που ετοιμάσαμε . Έπειτα προσθέτουμε το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση!
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου