KOYΣ ΚΟΥΣ

Αν , λόγω ενοχών , νηστείας ή δίαιτας αποφασίσετε να κάνετε ένα διάλειμμα από την κρεατοφαγία , μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο και μπορείτε να το διαφοροποιήσετε προσθαφαιρώντας λαχανικά και  μπαχαρικά . Του ταιριάζει το καλαμπόκι , το ψητό κολοκυθάκι , αγγουράκι σε καρέ , ντοματίνια ενώ μπορείτε να αρωματίσετε με κύμινο , καγιέν ή  κουρκουμά  ,επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  ποικίλα ντρέσινγκ . Συνοδεύει κρεατικά , θαλασσινά ή αποτελεί από μόνο του μια σαλάτα. Ακολουθεί η βασική συνταγή:


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα κους κους
  • 1 κούπα περίπου ζεστό νερό ( όπου έχω διαλύσει μισό κύβο λαχανικών )
  • Καρότο, πιπεριές Φλωρίνης, πιπεριές τσίλι , όλα ψιλοκομμένα
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπεριά
  • Χυμό από λάιμ ή λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σ ένα μπωλ το κους κους και το ζεστό νερό. Το νερό πρέπει να καλύπτει το κους κους . 
Καλύπτουμε με μεμβράνη κ αφήνουμε στην άκρη όσο σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το καρότο και τις πιπεριές. Αφρατεύουμε το κους κους με πηρούνι κ ρίχνουμε τα λαχανικά που ετοιμάσαμε . Έπειτα προσθέτουμε το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση!
Καλή επιτυχία! 

Σχόλια