Σήμερα αναπολούμε το καλοκαίρι και την μυρωδιά της ψαροταβέρνας. Τον ήλιο τον έχουμε , το ψάρι το έχουμε , λείπει η αμμουδιά και η θάλασσα βέβαια αλλά κοντά είναι οι μέρες που θα ξεχυθούμε στις παραλίες . Μέχρι τότε προτείνω να ετοιμάσουμε μια τσιπούρα στην κουζίνα μας . Ουσιαστικά πρόκειται για απλούστατη συνταγή που απαιτεί λίγο προσοχή για να διατηρηθεί -κατά το δυνατόν -η πέτσα κριτσανιστή χωρίς να στεγνώσει η σάρκα του ψαριού .
ΥΛΙΚΑ:
Μεταφέρουμε το ψάρι σε σχάρα πάνω από ταψί , ρίχνουμε χυμό λεμόνι στην κοιλιά του και ελάχιστο νερό στο ταψί . Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να γίνει το ψάρι, μετρώντας με θερμόμετρο το εσωτερικό να φθάσει τους 60° C. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Σήμερα συνοδεύουμε το ψάρι μας με ρύζι μπασμάτι με αρακά και κίτρινη πιπεριά και το οποίο έχουμε αρωματίσειι με κάρυ και κουρκουμά
Καλή επιτυχία!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 τσιπούρα
- Αλάτι
- Χυμό λεμονιού
- Λάδι
Μεταφέρουμε το ψάρι σε σχάρα πάνω από ταψί , ρίχνουμε χυμό λεμόνι στην κοιλιά του και ελάχιστο νερό στο ταψί . Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να γίνει το ψάρι, μετρώντας με θερμόμετρο το εσωτερικό να φθάσει τους 60° C. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Σήμερα συνοδεύουμε το ψάρι μας με ρύζι μπασμάτι με αρακά και κίτρινη πιπεριά και το οποίο έχουμε αρωματίσειι με κάρυ και κουρκουμά
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου