ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Πεθύμησα αφράτους , μοσχομυριστούς λουκουμάδες παραλίας.Καμία σχέση μ' αυτούς που πουλάνε ακριβά το καλοκαίρι στις παραλίες και έχουν τηγανιστεί σε πολυχρησιμοποιημένο  λάδι  αλλά χρυσαφένιους, λαχταριστούς και αέρινους που ετοιμάζουμε εύκολα στο σπίτι. Βγαίνουν πολλά κομμάτια με λίγα , καθημερινά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας. 



ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη:
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα 
  • 1κσ μαγιά σε σκόνη
  • 100γρ βούτυρο
  • 1 κγ αλάτι 
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη 
  • 2 αυγά
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
  • Ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά . Πρέπει να χτυπήσουμε για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το γάντζο και να κολλάει ελαφρά. Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με ζελατίνη και αφήνουμε να σταθεί 45 με 60 λεπτά για να ανέβει το ζυμάρι. Ανοίγουμε σε φύλλο,όχι πολύ λεπτό και κόβουμε μ ένα ποτήρι στρογγυλούς δίσκους και στον καθένα απ αυτούς, με ένα πλαστικό καπάκι αφαιρούμε το κεντρικό κυκλικό κομμάτι. Τοποθετούμε τους λουκουμάδες μας σε ένα σχετικά βαθύ ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί . Κλείνουμε με ζελατίνη ,αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν τα κομμάτια μας οπότε και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο . Προσέχουμε να μην είναι πολύ καυτό το λάδι γιατί τότε θα αρπάξουν απ έξω οι λουκουμάδες μας , χωρίς να ψηθούν εσωτερικά.
Μόλις βγουν,τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας αφού τους περάσουμε από το μίγμα ζάχαρης - κανέλας.
Καλή απόλαυση!

Σχόλια