ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Αν θέλετε να παρουσιάσετε ένα πιο εντυπωσιακό γεύμα στο τραπέζι σας , το ψαρονέφρι θα σας λύσει τα χέρια γιατί δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία , είναι απλό στην παρασκευή του και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους . Στην συνταγή μου χρησιμοποίησα λευκό κρασί για το σβήσιμο , αλλά κ ένα μπράντι , κονιάκ ή ουΐσκι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Η γαρνιτούρα που εδώ είναι λευκό ρύζι ή μπορεί και πουρές , καλό είναι να μην έχει αρωματικά δηλαδή παραμένει ουδέτερο και νοστιμίζει από την σάλτσα μας.




ΥΛΙΚΑ:

  • Ψαρονέφρι ολόκληρο
  • 1/3κούπας ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο μανιτάρια  «κουμπιά», ή (και) ανάμικτα με πλευρώτους
  • 1 κσ πελτέ ντομάτας
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι , Πιπέρι , Καπνιστή πάπρικα
  • 1 κσ βούτυρο παγωμένο
  • Ρύζι parboiled βρασμένο al dente
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 1,5 εκατοστού και τις χτυπάμε να πλατύνουν .



Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά . Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο αρκετά , και σωτάρουμε τα κομμάτια κρέατος. Εδώ λόγω αντίδρασης μαγιάρ ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος τσιτσιρίσματος και  μυρίζει υπέροχα . Μόλις πάρουν χρώμα αφαιρούμε τα κομμάτια. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά κ μετά από 2-3 λεπτά , σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να αποκολληθούν από τον πάτο του σκεύους , τα υπόλοιπα του τηγανίσματος ( είναι αυτά που δίνουν πολλή νοστιμιά). Μετά την εξάτμιση του αλκοόλ, ανακατεύουμε τον πελτέ να διαλυθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ψαρονέφρι και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά . Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με την πάπρικα Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο για να δέσει και να αρωματιστεί η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε με λευκό ρύζι το οποίο περιχύνουμε με λίγη σαλτσούλα.

Kαλή επιτυχία!

Σχόλια