Μια βελούδινη , μυρωδάτη σάλτσα ,ελαφρώς πικάντικη ,που μπορούμε να προσθέσουμε σε μια σάλτσα ντομάτας για να ανεβάσουμε γευστικά την ένταση ή να χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα σε κυρίως με κρέατα ή ψάρια. Σήμερα,επέλεξα να την σερβίρω με τηγανιτά τυροκεφτεδάκια κοτόπουλου .
YΛΙΚΑ:
YΛΙΚΑ:
- 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/4 της κούπας κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κούπα ζωμό κότας
- 2κ.σ. κρέμα γάλακτος
Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης να καψαλιστούν απ έξω,απ' όλες τις πλευρές. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο γκριλ , είτε , όπως το κάνω εγώ , στο γκαζάκι πάνω στο οποίο τοποθετώ μια σχάρα και εκεί τις πιπεριές . Αφού ψηθούν,τις βάζουμε σε παγωμένο νερό για να αφαιρέσουμε την φλούδα τους. Έπειτα βγάζουμε από το εσωτερικό τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις πιπεριές με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρυκεύματα , περίπου για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό και την κρέμα , χαμηλώνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
Enjoy!
Enjoy!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου