Απ' όλα πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή μας, αγαπάμε τα θαλασσινιά οπότε μια οικονομική και εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τα ακριβότερα καλαμάρια , είναι τα θράψαλα που μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους. Αν και δεν είμαι φαν των θραψάλων καθώς τα θεωρώ κάπως άνοστα, διαβάζοντας κ δοκιμάζοντας κατέληξα στην παρακάτω καυτερή εκδοχή με πιπεριά φλωρίνης και mix τυριών που τα απογειώνει γευστικά. Επιλέγω να τα σερβίρω με ρύζι μπασμάτι ενώ τα υγρά από το ψήσιμο ενδείκνυνται για βούτες ή μπορούμε να τα δέσουμε σε σάλτσα για να αρωματίσουμε το ρύζι μας .
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
- 3 μεγάλα θράψαλα καθαρισμένα από μεμβράνες.
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτρια καρέ
- Μπαστουνάκια από τυριά : φέτα, γκούντα , κεφαλογραβιέρα
- Ντοματάκι κονκασέ
- Μιξ μπαχαρικών: σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε ανθό αλατιού , πιπέρι , πιπέρι καγιέν και κουρκουμά
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα θράψαλα αφαιρώντας το κεντρικό τους κόκαλο και αφού τα πλύνουμε καλά , τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Από τα πλοκάμια αφαιρούμε το δόντι και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με τα μπαχαρικά και μ ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε λίγη πιπεριά , ντοματάκια , μετά τα τυριά(προσοχή γιατί είναι αλμυρά) , και επαναλαμβάνουμε , μέχρι να γεμίσουν αφήνοντας λίγο περιθώριο επάνω για να κλείσουμε με οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε σε γάστρα,ενώ τα πλοκάμια , και τα πτερύγια με ό,τι περίσσεψε από τη γέμιση και τα τυριά , βάζουμε προς την άκρη της.Συμπληρώνουμε με λίγο νερό , κλείνουμε με καπάκι και ψήνουμε στους 180°C , για μια ώρα.
Μαζεύουμε τα υγρά σε κατσαρολάκι ,δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την αλατότητα. Δένουμε μ ένα ρου στην επιθυμητή πυκνότητα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου