FIDEOS - παραλλαγη μεξικανικης συνταγης

Την Μεγάλη Εβδομάδα νηστεύουμε και καθώς αναζητούσα κατάλληλες συνταγές έπεσα πάνω σε μια μεξικάνικη η οποία παραδοσιακά , απ' ότι διάβασα , γίνεται με chorizo κ οστρακοειδή . Κάπου είδα πως την αρωματίζουν με κύμινο και αλλού λένε πως συνοδεύεται από allioli που είναι η γαλλική aϊoli (σκορδάτη μαγιονέζα). Όπως και να έχει η πιο light εκδοχή όπου κατέληξα , αποτελεί μια καλή εναλλακτική των γνώριμων νηστίσιμων συνταγών.




ΥΛΙΚΑ:

  • ½ κούπα λεπτά σπαγγέτι σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια
  • 2 + 2 ξεχωριστά ελαιόλαδο (συνολικά 4 κσ )
  • μερικά φύλλα άγριας ρόκας ( προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1 κονσέρβα κονκασέ , ξεχωριστά ο χυμός από τα κομμματάκια ντομάτας
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1κγ καπνιστή πάπρικα
  • 2 κούπες ρεβίθια , βρασμένα.
  • 2 κούπες νερό 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ευρύχωρο βαθύ τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο  ,τσιγαρίζουμε στις 2 κουταλιές ελαιόλαδο , τα σπαγγέτι μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα και να ευωδιάσουν με το χαρακτηριστικό άρωμά τους. Τα βγάζουμε από το σκεύος και στο ίδιο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τη ρόκα μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κονκασέ , χωρίς το χυμό. Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και την πάπρικα , συνεχίζουμε βάζοντας τα ρεβίθια , αλάτι , πιπέρι,το χυμό της κονσέρβας κονκασέ και το νερό. Βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά . Τελειώνουμε το φαγητό περνώντας το από το γκριλ για λίγα λεπτά.

Καλή όρεξη~

Σχόλια