ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ & ΦΑΚΕΣ

Χρόνια πολλά σ' όλους για το Πάσχα. Μετά τη χθεσινή κρεατοφαγία κ αφού τιμήσαμε δεόντως τον οβελία, νομίζω πως μια σουπίτσα χορτοφαγική είναι ό,τι πρέπει. Μπορείτε να την φτιάξετε κατά την περίοδο της νηστείας αντικαθιστώντας τον ζωμό κότας με ζωμό λαχανικών ή σκέτο νερό. Εμείς προτιμήσαμε να την απολαύσουμε κατόπιν σαρακοστής . Τα υλικά γι αυτήν την συνταγή είναι πάντα στην κουζίνα μας οπότε είναι μεγάλη ευκολία...


ΥΛΙΚΑ:


  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 στικς σέλερι ψιλοκομμένα
  • 4-5 σκελίδες σκόδρου ψιλοκομμένες
  • 1 κσ τζίντερ τριμμένο
  • 1 κσ κορίανδρο τριμμένο ( αλέθουμε τους κόκκους ή τους χτυπάμε να γίνουν σκόνη)
  • 1 κσ πάπρικα
  • 1κγ κύμινο
  • ½ κγ κανέλα
  • 1/4 κγ μπούκοβο
  • ½ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κούπες ζωμός κότας
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα
  • 1 κούπα φακές
  • 1 κούπα πολτός ντομάτας
  • ½ κούπα κριθαράκι
  • 1 κούπα σπανάκι ( μπορείτε και κατεψυγμένο)
  • 2 κσ χυμός λεμονιού
  • Αλάτι προς το τέλος κατόπιν δοκιμής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Αφού ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα , σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό για να προσθέσουμε το σκόρδο, τζίντζερ, κορίανδρο, πάπριπα, κύμινο , κανέλα , μπούκοβο και τα ζεσταίνουμε , μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Τότε βάζουμε τον μαϊντανό, τον ζωμό και το νερό μαζί με τα ρεβίθια και τις φακές . Δυναμώνουμε τη φωτιά να βράσει η σούπα , κατόπιν χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο το καπάκι για 20 λεπτά. Οι φακές ίσα που θα έχουν αρχίσει να γίνονται. Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα  τον πολτό ντομάτας και το κριθαράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας πού κ πού , μέχρι να γίνει το κριθαράκι.Προσθέτουμε το σπανάκι , βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά κ αποσύρουμε από τη φωτιά για να προσθέσουμε το χυμό λεμονιού.


Χριστός Ανέστη! Να είστε όλοι καλά !




Σχόλια