Υπέροχη , δροσερή και άκρως γευστική σαλάτα που τρώμε οικογενειακώς ως κυρίως γεύμα . Διαλέξτε μεγάλα , τραγανά μαρούλια και ακολουθήστε την αυθεντική συνταγή με αντζούγιες και κρόκους αυγών. Τα σπιτικά κρουτόν είναι must κ πανεύκολα στην προετοιμασία τους. Ας μιλήσουμε τώρα για τις διαφοροποιήσεις :αν δοκιμάζοντας την γεύση της σάλτσας , σας φανεί έντονη κ όξινη , μπορείτε να προσθέσετε 1 με 2 κουταλιές μαγιονέζα ή την ίδια συνολικά ποσότητα με μισή μαγιονέζα,μισό γιαούρτι στραγγιστό.Επίσης μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το ψητό κοτόπουλο ή να το αντικαταστήσετε με άλλη πρωτεΐνη πχ μέρες που είναι , βάλτε το κατσικάκι που περίσσεψε. Αλλά ας δούμε από κοντά την συνταγή μας:
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ:

Ραντίζουμε τα κυβάκια ψωμιού με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σκόρδο,το αλάτι ,ανακατεύουμε με τα χέρια μας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Εναλλακτικά ,μπορούμε να τα σωτάρουμε στο τηγάνι .

Κόβουμε τα φιλέτα της κότας στα δύο οπότε προκύπτουν 4 λεπτά κομμάτια που αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο μαντέμι. Όταν, μετρώντας με θερμόμετρο ψητών ,η θερμοκρασία είναι μεταξύ 71-73° C ,τα βγάζουμε σε πιατέλα μέχρι να χρησιμοποιηθούν.
Καλή όρεξη !
![]() |
Σαλάτα του καίσαρα by Cook_La Decadent |
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ:
- 5 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες σε κυβάκια
- 1 κγ σκόνη σκόρδου
- 1 κσ ελαιόλαδο
- Αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ:
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 2 κσ χυμό λεμονιού
- ½ κγ γούστερ σως
- 2 κρόκους αυγών (από 2 αυγά που έχω ζεματίσει για 40sec σε βραστό νερό)
- 6 φιλετάκια αντζούγιας που τα έχω ξεπλύνει κ έχω πατήσει με το μαχαίρι ώστε να γίνουν πάστα
- 5 κσ ηλιέλαιο
- 5 κγ ελαιόλαδο
ΣΑΛΑΤΑ:
- 1½ μεγάλα μαρούλια πλυμμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου.
- ½ με 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
![]() |
Σαλάτα του καίσαρα χωρίς κοτόπουλο |

Ραντίζουμε τα κυβάκια ψωμιού με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σκόρδο,το αλάτι ,ανακατεύουμε με τα χέρια μας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Εναλλακτικά ,μπορούμε να τα σωτάρουμε στο τηγάνι .

Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά για το ντρέσινγκ κ έπειτα χτυπώντας με αυγοδάρτη , προσθέτουμε με συνεχή , λεπτή ροή τα λάδια μας , μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα .Για πιο απαλή γεύση , δείτε την σημείωση στον πρόλογο.

Σερβίρουμε την σαλάτα μας συνδυάζοντας όλα μαζί τα υλικά κ ρίχνουμε από πάνω το τυρί .
Καλή όρεξη !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου