Mια από τις πιο πολυμορφικές συνταγές ! Μπορεί να συνοδεύσει σπαγγέτι , πουρέ πατάτας ή ένα κατάλευκο ρύζι , μπορεί να ετοιμαστεί ώρες νωρίτερα ενώ άνετα προσφέρεται και σ' ένα μπουφέ .Αν θέλετε μπορείτε να τροποποιήσετε τα μυρωδικά ώστε να έχετε διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Μαμαδίστικη συνταγή που αγαπάμε πολύ !
![]() |
Κεφτέδες τηγανιτοί by Cook_la Decadent |
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ:
- 3/4 κιλού κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιος - χοιρινός)
- 2 φέτες ψωμί τοστ τριμμένο
- ½ κούπα γάλα ανακατεμένο με λίγο χυμό λεμονιού , εναλλακτικά ίδια ποσότητα γιαουρτιού αραιωμένο με λίγο γάλα
- 1/4 κούπας κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- Αλάτι , πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
- 2-3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
- 1 κσ ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα ολόκληρες ντομάτες αποφλοιωμένες
- 1 κσ πιπέρι καγιέν
- μαΐντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Mουλιάζουμε την ψίχα στο γάλα ή το γιαούρτι και δουλεύουμε μ' ένα πηρούνι μέχρι να γίνει πάστα. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες . Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τοποθετούμε σε ταψί κι αφού καλύψουμε με ζελατίνη , βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τους τηγανίσουμε.
Για το τηγάνισμα βάζουμε ηλιέλαιο μέχρι την μέση του σκεύους (αντικολλητικό τηγάνι) και αφού ζεσταθεί , ρίχνουμε τους κεφτέδες.Κατά το τηγάνισμα , τροποποιήστε την θερμοκρασία ώστε να είναι μέτρια δλδ να ακούγεται το τσιτσίρισμα του τηγανίσματος αλλά να μην καπνίζει το λάδι. Γυρίστε τους κεφτέδες απ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά βγάλτε τους σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.
Πετάξτε το λάδι του τηγανίσματος αλλά μην σκουπίσετε το τηγάνι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το σκορδάκι με προσοχή μην μαυρίσει. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις σπάμε με την κουτάλα , βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε και τους κεφτέδες μας και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή ό,τι άλλο αγαπάτε.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή ό,τι άλλο αγαπάτε.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου