Λατρεμένο γλύκισμα για λιγούρες , στεναχώριες , υπογλυκαιμίες, θερμιδική κατάχρηση ή απλά γιατί έτσι μας αρέσει. Η επιτυχία έγκειται στο να πετύχουμε πλούσια σοκολατένια γεύση αλλά απαλή υφή ! Μας έχει τύχει να τρώμε μους σοκολάτας και μετά από μερικές κουταλιές να μας πέφτει βαριά. Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε 1 απλή κουβερτούρα (54%) και 1 κουβερτούρα με 65% κακάο. Μην αντικαταστήσετε την δεύτερη με άλλη.Για να δούμε λοιπόν την συνταγή μας:
YΛΙΚΑ:
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να σιγοβράζει. Τοποθετούμε από πάνω σκεύος στο οποίο ρίχνουμε τα 5 πρώτα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπωλ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης (1½ κγ) και ενσωματώνουμε στο μίγμα σοκολάτας.
Σε καθαρό σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλατάκι. Θέλουμε να χτυπήσουμε μέχρι να σχηματίζονται κορυφές. Έπειτα , χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης, ενσωματώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μίγμα αυγών - σοκολάτας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να σχηματίζονται κορυφές. Την προσθέτουμε σταδιακά ,με απαλές κυκλικές κινήσεις όπως προηγουμένως , στο μίγμα αυγών -σοκολάτας- μαρέγκας.
Μοιράζουμε σε ατομικά μπωλάκια , καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο. Αν επιθυμούμε να την σερβίρουμε την επόμενη ημέρα , αφήνουμε προηγουμένως εκτός ψυγείου για 10 λεπτά .
Καλή σας επιτυχία!
![]() |
Μους σοκολάτας by Cook_la Decadent |
YΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- 225 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (δες πρόλογο), σπασμένη σε μικρότερα κομμάτια.
- 5 κσ νερό
- 2 κσ κακάο
- 1 κσ ουΐσκι, μπράντι , ό,τι παρεμφερές έχετε
- 1 κσ στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσσο
- 2 μεγάλα αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
- 1 κσ ζάχαρη
- 1/8 του κουταλιού αλάτι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να σιγοβράζει. Τοποθετούμε από πάνω σκεύος στο οποίο ρίχνουμε τα 5 πρώτα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπωλ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης (1½ κγ) και ενσωματώνουμε στο μίγμα σοκολάτας.
Σε καθαρό σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλατάκι. Θέλουμε να χτυπήσουμε μέχρι να σχηματίζονται κορυφές. Έπειτα , χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης, ενσωματώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μίγμα αυγών - σοκολάτας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να σχηματίζονται κορυφές. Την προσθέτουμε σταδιακά ,με απαλές κυκλικές κινήσεις όπως προηγουμένως , στο μίγμα αυγών -σοκολάτας- μαρέγκας.
Μοιράζουμε σε ατομικά μπωλάκια , καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο. Αν επιθυμούμε να την σερβίρουμε την επόμενη ημέρα , αφήνουμε προηγουμένως εκτός ψυγείου για 10 λεπτά .
Καλή σας επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου