...άλλη μια συνταγή για κέικ θα μου πείτε.Με τη διαφορά να βρίσκεται στον τρόπο παρασκευής: γίνεται στον πολυκόφτη ή εναλλακτικά στο μούλτι . Επιπλέον προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ζεστό οπότε έχουμε άμεσα ομογενοποίηση. Το αποτέλεσμα είναι ένα ανάλαφρο κέικ με ελάχιστο κόπο. Επειδή ακολουθώντας την πρωτότυπη συνταγή , το κέικ μου έβγαζε έντονα τη μυρωδιά του αυγού , μείωσα σε 3 την ποσότητά τους.
Ανυπομονώ να μου πείτε πώς σας φάνηκε. Μέχρι την επόμενη φορά , καλά μαγειρέματα!
ΥΛΙΚΑ:
- 1½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κγ baking powder
- ½ κγ αλάτι
- 1+1/4 κούπας ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κγ χυμό λεμονιού
- 2 κσ ξύσμα λεμονιού
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 1 κούπα βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά 2 ορθογώνιες φόρμες αλουμινίου για κέικ.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι .
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα αυγά με τη ζάχαρη , τη βανίλια ,το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζοντας το χτύπημα , ρίχνουμε με συνεχή ροή το ζεστό βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος και προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι σε 2 -3 δόσεις , ανακατεύοντας καλά το μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά στην μεσαία θέση του φούρνου.
Ανυπομονώ να μου πείτε πώς σας φάνηκε. Μέχρι την επόμενη φορά , καλά μαγειρέματα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου