...αλλιώς φωτιά στα κόκκινα , μόνο έτσι μπορώ να περιγράψω αυτό το πιάτο. Το κόκκινο χρώμα από το τσορίθο , την πιπεριά και την πάπρικα που προσθέτουμε και φωτιά γιατί καίει , αλλά καίει πολύ λέμε. Επειδή το τσορίθο δεν το έχω χρησιμοποιήσει άλλη φορά δεν ήμουν σίγουρη αν γενικά είναι πικάντικο λουκάνικο .Πάντως με ενθουσίασε η γεύση και σίγουρα θα το ξαναχρησιμοποιήσω. Μπορείτε αντί να κάνετε το φαγητό στον φούρνο ,να μοιράσετε σε πακετάκια από διπλό αλουμινόχαρτο και να ψήσετε στην ψησταριά σας. Ισπανική επιρροή στην συνταγή μας σήμερα , πάμε να την δούμε αναλυτικά:
YΛΙΚΑ*:
*προσαρμόστε τα υλικά ανάλογα με την ποσότητα που ετοιμάζετε ή /και τις γευστικές σας προτιμήσεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τις διαπερνά ελαφρά η μύτη του μαχαιριού αλλά προσοχή δεν τις θέλουμε λιωμένες. Στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ταψί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 1/4 της κούπας νερό (αν κάνετε πακέτα αλουμινόχαρτου , δε χρειάζεται).
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο της πατάτας. Για το σερβίρισμα , γαρνίρουμε με τριμμένο θυμάρι.
Καλή σας όρεξη!
![]() |
Πατάτες φούρνου με τσορίθο |
YΛΙΚΑ*:
- 6 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
- 1 λουκάνικο τσορίθο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 κγ πάπρικα
- θυμάρι
- Αλάτι , πιπέρι
*προσαρμόστε τα υλικά ανάλογα με την ποσότητα που ετοιμάζετε ή /και τις γευστικές σας προτιμήσεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τις διαπερνά ελαφρά η μύτη του μαχαιριού αλλά προσοχή δεν τις θέλουμε λιωμένες. Στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ταψί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 1/4 της κούπας νερό (αν κάνετε πακέτα αλουμινόχαρτου , δε χρειάζεται).
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο της πατάτας. Για το σερβίρισμα , γαρνίρουμε με τριμμένο θυμάρι.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου