TUNA ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΜΙ

Λαχταριστά φιλέτα τόνου για σήμερα ! Φτιάχνουμε μια μαρινάδα όπου μένουν για λίγο τα φιλέτα μας αλλά πριν τα «βαπτίσουμε»  σ' αυτήν , κρατάμε μια ποσότητα για να σερβίρουμε ως σάλτσα στο τέλος. Το ψήσιμο εναλλακτικά μπορεί να γίνει στη σχάρα.

Φιλέτα τόνου μαριναρισμένα και ψημένα στο μαντέμι by Cook_la Decadent


ΥΛΙΚΑ:


  • 3 μέτρια φιλέτα τόνου πάχους  2.5 εκατοστών

Σάλτσα:
  • 1½ κσ ξύδι λευκό ( αν έχετε από ρύζι ακόμα καλύτερα)
  • 2 κσ μουστάρδα με κόκκους
  • 2 κγ μέλι
  • 1 κσ σημαμέλαιο
  • 1½ κσ σάλτσα σώγιας
  • 1 κγ τζίντζερ σε σκόνη 
  • ½ κγ μπούκοβο 
  • 3/4 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμμένα 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ¨

Φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σάλτσας . Βυθίζουμε το ψάρι μας για λίγα λεπτά. Ψήνουμε σε μαντέμι που έχει κάψει καλά διατηρώντας μέτρια προς δυνατή τη θερμοκρασία. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά , και 4 λεπτά αφού γυρίσουμε . Η θερμοκρασία εσωτερικά του ψαριού φθάνει στους 52°C για μεσαίο προς ωμό ψήσιμο .



 Αν επιθυμούμε πιο καλά ψημένο το ψάρι , εκτός φωτιάς, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για ξεκουραστεί.



Σερβρίρουμε με καστανό ρύζι κ αν θέλουμε προσθέτουμε την σάλτσα που κρατήσαμε. Προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιήσω τα υγρά του ψησίματος.

Καλή επιτυχία ! 

Σχόλια