Λαχταριστά φιλέτα τόνου για σήμερα ! Φτιάχνουμε μια μαρινάδα όπου μένουν για λίγο τα φιλέτα μας αλλά πριν τα «βαπτίσουμε» σ' αυτήν , κρατάμε μια ποσότητα για να σερβίρουμε ως σάλτσα στο τέλος. Το ψήσιμο εναλλακτικά μπορεί να γίνει στη σχάρα.
ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ¨
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σάλτσας . Βυθίζουμε το ψάρι μας για λίγα λεπτά. Ψήνουμε σε μαντέμι που έχει κάψει καλά διατηρώντας μέτρια προς δυνατή τη θερμοκρασία. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά , και 4 λεπτά αφού γυρίσουμε . Η θερμοκρασία εσωτερικά του ψαριού φθάνει στους 52°C για μεσαίο προς ωμό ψήσιμο .
Αν επιθυμούμε πιο καλά ψημένο το ψάρι , εκτός φωτιάς, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για ξεκουραστεί.
Σερβρίρουμε με καστανό ρύζι κ αν θέλουμε προσθέτουμε την σάλτσα που κρατήσαμε. Προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιήσω τα υγρά του ψησίματος.
Καλή επιτυχία !
![]() |
Φιλέτα τόνου μαριναρισμένα και ψημένα στο μαντέμι by Cook_la Decadent |
ΥΛΙΚΑ:
- 3 μέτρια φιλέτα τόνου πάχους 2.5 εκατοστών
Σάλτσα:
- 1½ κσ ξύδι λευκό ( αν έχετε από ρύζι ακόμα καλύτερα)
- 2 κσ μουστάρδα με κόκκους
- 2 κγ μέλι
- 1 κσ σημαμέλαιο
- 1½ κσ σάλτσα σώγιας
- 1 κγ τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κγ μπούκοβο
- 3/4 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμμένα
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σάλτσας . Βυθίζουμε το ψάρι μας για λίγα λεπτά. Ψήνουμε σε μαντέμι που έχει κάψει καλά διατηρώντας μέτρια προς δυνατή τη θερμοκρασία. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά , και 4 λεπτά αφού γυρίσουμε . Η θερμοκρασία εσωτερικά του ψαριού φθάνει στους 52°C για μεσαίο προς ωμό ψήσιμο .
Αν επιθυμούμε πιο καλά ψημένο το ψάρι , εκτός φωτιάς, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για ξεκουραστεί.
Σερβρίρουμε με καστανό ρύζι κ αν θέλουμε προσθέτουμε την σάλτσα που κρατήσαμε. Προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιήσω τα υγρά του ψησίματος.
Καλή επιτυχία !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου