Ολοστρόγγυλα, πικάντικα τυρομπαλάκια , αγαπημένα μικρών και μεγάλων, προετοιμάζονται αρκετά νωρίτερα αλλά τηγανίζονται και σερβίρονται ζεστά για να είναι μαστιχωτά . Εδώ δίνουμε τη βασική συνταγή που μπορείτε να διαφοροποιήσετε προσθέτοντας ψιλοκομμένα κρεμμύδάκια, μαϊντανό αλλά και παίζοντας με τα καρυκεύματα πχ σκόνη σκόρδου ή καπνιστή πάπρικα. Πολύ ωραία ήταν όταν τα είχα δοκιμάσει σε κάποια ταβέρνα όπου στο κέντρο της τυρομπαλίτσας υπήρχε ένα μικρό καυτερό κομματάκι τσίλι πιπεριάς.
![]() |
Τυροκροκέτες από Cook_la Decadent |
ΥΛΙΚΑ:
- 1/3 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο,
- 3 φέτες γκούντα σπασμένες με το χέρι σε μικρά κομμάτια,
- 2 κσ ρικότα,
- 1/3 κούπας φέτα τριμμένη,
- 4 κσ γάλα,
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο,
- πιπέρι καγιέν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
- 1/4 κούπας σκληρό αλεύρι,
- 1/2 κγ μπέϊκιν πάουντερ,
- ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μέχρι 2 κσ πουρέ πατάτας σε σκόνη,
- Αλεύρι για το πανάρισμα.
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε με πηρούνι όλα τα υλικά εκτός από την σκόνη πουρέ, το αλεύρι του παναρίσματος και το ηλιέλαιο. Αν το μίγμα είναι υδαρές , προσθέτουμε σκόνη πουρέ. Αν είναι πολύ σφιχτό αραιώνουμε με γάλα.Θέλουμε το μίγμα μας να είναι ελαφρώς συμπαγές .Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Πλάθουμε σε μπαλάκια ,αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Mπορούμε αντί για κεφαλοτύρι να χρησιμοποιήσουμε κεφαλογραβιέρα κι αντί για ρικότα,τριμμένη μοτσαρέλα .
Αυτά ...και καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου