...ένα διαφορετικό μπασμάτι, σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ως συνοδευτικό αλλά μπορούμε να παρουσιάσουμε και σαν σαλάτα . Ανήκει στην κατηγορία των συνταγών που ονομάζω εύκολες λύσεις για μπουφέ. Στην συγκεκριμένη πρόταση που είναι το σημερινό μας φαγητό , συνοδεύει τούνα στο μαντέμι , πίκλες αγγουριού και μια μαγιονέζα με wasabi. Μπορείτε αν θέλετε να εμπλουτίσετε το άρωμά να προσθέσετε κανέλα κι ακόμη ,να το ενισχύσετε γευστικά προσθέτοντας χουρμάδες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία,ζεσταίνουμε το ρύζι μας μέχρι να βγάλει τα αρώματα του και να αλλάξουν χρώμα μερικοί από τους κόκκους. Κατόπιν το ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπωλ , ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ρίχνουμε το χλιαρό ρύζι , σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αγάπη ολούθε, καλή συνέχεια!
YΛΙΚΑ:
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι,
- 2½ κσ χυμό λεμονιού και το ξύσμα του
- 2 κσ χυμό πορτοκάλι
- 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένες σταφίδες ( σουλτανίνα)
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα που έχουμε προηγουμένως καβουρντίσει
- 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία,ζεσταίνουμε το ρύζι μας μέχρι να βγάλει τα αρώματα του και να αλλάξουν χρώμα μερικοί από τους κόκκους. Κατόπιν το ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπωλ , ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ρίχνουμε το χλιαρό ρύζι , σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αγάπη ολούθε, καλή συνέχεια!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου