ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σουβλάκια κοτόπουλου χειροποίητα,μαριναρισμένα σε λαδολέμονο και μπόλικα μπαχαρικά ψήνονται είτε στο μαντέμι είτε στην ψησταριά.Προτιμούμε φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου που είναι πιο νόστιμα και δεν στεγνώνουν εύκολα κατά το ψήσιμο. Συνοδεύονται από σως γιαουρτιού με δυόσμο ή τζατζίκι ή μια γρήγορη σως με γιαούρτι και ταχίνι κ οπωσδήποτε πίτες λαδωμένες που έχετε περάσει προηγουμένως από το φούρνο για να γίνουν τραγανές.

Πικάντικα σουβλάκια κοτόπουλου από την Cook_la Decadent

ΥΛΙΚΑ:

 * Δεν δίνονται ακριβείς αναλογίες καθώς μπορούν να καθοριστούν από τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Eγώ βάζω μια τσιμπιά από το κάθε καρύκευμα , πασπαλίζοντας από ψηλά . Για την πάστα σκόρδου αφήνω δύο σκελίδες σκόρδου για 10 λεπτά στο χυμό λεμονιού κ μετά τις περνάω από τον τρίφτη στο ψιλό. Τον χυμό λεμονιού χρησιμοποιώ κανονικά στην συνταγή.

Για 4 άτομα:

  • 4 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου που βγάζουν 2 μεγάλες σούβλες ( λάμα 27 cm) και 3 μικρότερα σουβλάκια.
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού
  • Μπούκοβο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Σούμακ
  • Σκόνη και πάστα σκόρδου 
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και ρίχνουμε τα κομμάτια στην μαρινάδα. Αφήνουμε για μισή ώρα.



 Περνάμε τα κομμάτια στις σούβλες και ψήνουμε στο μαντέμι. Μπορούμε να τελειώσουμε το ψήσιμο στον φούρνο στους 180° C μέχρι η θερμοκρασία στα πιο χοντρά σημεία του κρέατος να φθάσει τους 75°C. Bγάζουμε και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Σχόλια