PANCAKES ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ , ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ & ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Αν κ μας αρέσουν πολύ τα pancakes, δεν σταματάμε να πειραματιζόμαστε με διαφορετικές γεύσεις και συνδυασμούς. Στην συνταγή που παραθέτω το βούτυρο λεμονιού λιώνει αργά  πάνω στις ζεστές τηγανίτες μας συμπαρασύροντας το σιρόπι κράνμπερι εμποτίζοντας τες διακριτικά . Η σάλτσα κράνπερι μπορεί να γίνει εναλλακτικά  με ρασμπερι  , φράουλες ή την παραλείπουμε εντελώς κι αντικαθιστούμε με μέλι.

Pancakes με ρικότα by Cook_la Decadent
ΥΛΙΚΑ:

Βούτυρο λεμονιού:

  • 1/2 κούπας βούτυρο ( όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  • 2 κγ φρέσκο χυμο λεμονιού
  • ξύσμα μισού λεμονιού
Για την σάλτσα κράνπερι :
  • 340 γρ κράνμπερι 
  • 4 κσ  ζάχαρη
  • 2 κγ ξύσμα λεμονιού
Pancakes
  • 250 γρ ρικότα (1 κεσεδάκι)
  • 4 μέτρια αυγά, χωρισμένα
  • 3/4 κούπας ξινόγαλο ή ίδια ποσότητα αραιωμένου με γάλα , στραγγιστού γιαουρτιού
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1½ baking powder
  • 4 κσ ζάχαρη 
  • Hλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το βούτυρο λεμονιού ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .
Για τα Pancakes  αναμιγνύουμε τη ρικότα , τους κρόκους των αυγών, και το ξινόγαλα.
Κοσκινίζουμε από πάνω , το αλεύρι και το μπέϊκιν και ανακατεύουμε (ίσα να ενωθούν τα υλικά)
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη , μέχρι να σχηματίζονται κορυφές. Ενσωματώνουμε ελαφρά στο μίγμα της ρικότας. 
Σε αντικολλητικό σκεύος αφού ζεσταθεί , ρίχνουμε 1 κγ ηλιέλαιο , απλώνουμε με χαρτί κουζίνας και τηγανίζουμε τα pancakes. Αναλυτικά η διαδικασία στα pancakes
Στοιβάζουμε τις τηγανίτες , από πάνω βάζουμε μια μπάλα βουτύρου και περιχύνουμε με ελάχιστη σάλτσα , την υπόλοιπη βάζουμε δίπλα στο πιάτο. 

Καλή επιτυχία ! 

ⅡⅡⅡⅡⅡⅡⅡ

Σχόλια