Καλό μήνα ! Ένα καφάσι φράουλες παρέλαβα χθες και αφού απολαύσαμε κάποιες με την κλασσική συνταγή (ζαχαρίτσα, λικέρ, νερό) , προσπάθησα να παρασκευάσω παγωτό που δεν πέτυχε οπότε κατέληξα να φτιάξω μια δροσερή, ανάλαφρη και αρωματική τάρτα φράουλας με ρουστίκ εμφάνιση δηλαδή ό,τι πρέπει για την σημερινή ζεστή μέρα.
ΥΛΙΚΑ:
Για την βάση της τάρτας:
- 1⅓ της κούπας αλεύρι
- ¼ κούπας ζάχαρη
- ελάχιστο αλάτι
- 150 γρ βούτυρο
- 2 κσ νερό
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- 250 ml γάλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κσ ζάχαρη
- 1 αυγό και 3 κρόκους
- 20 γρ αλεύρι
- 20 γρ κορν φλάουρ
Για το γαρνίρισμα:
- Φράουλες ή άλλα φρούτα εποχής
- 1 κσ ζελατίνη σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την τάρτα : ανακατεύουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη , το αλάτι και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μέχρι να πάρει καφέ χρώμα ανακατεύοντας πού κ πού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό .Ρίχνουμε το βούτυρο στο μίγμα αλευριού δουλεύοντας με τα χέρια μας να ενωθούν και απλώνουμε το ζυμάρι μας στην ταρτιέρα στρώνοντας ομοιόμορφα με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα μέχρι να ζεσταθούν καλά χωρίς να βράσουν.Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ξεχωριστά ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε λίγο από το γάλα στους κρόκους κ ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα αυγών στο γάλα κ επιστρέφουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Σε λίγα λεπτά , θα πήξει η κρέμα μας , αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε να κρυώσει . Καλύπτουμε την επιφάνεια της με διαφανή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση: στην κρύα βάση της τάρτας ,απλώνουμε την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Από πάνω βάζουμε σε σειρές τις φέτες φράουλας.
Για το γαρνίρισμα : κόβουμε τις φράουλες στα δύο. Βάζουμε τη ζελατίνη σε 2 με 3 κσ κρύο νερό να φουσκώσει για λίγα λεπτά και μετά βράζουμε με ¼ της κούπας νερό .Με πινέλο που βουτάμε στο ζελέ , αλείφουμε τις φράουλες που τοποθετήσαμε στην τάρτα μας.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου