ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΚΟΥΛΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ & ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ

Ακόμα αναζητώ την ιδανική συνταγή για παγωτό καθώς ό,τι δοκίμασα μέχρι στιγμής δεν μου βγαίνει σωστό . Πότε κρυσταλλώνει , πότε υστερεί σε γεύση , η υφή δεν με ικανοποιεί , έχω δαπανήσει αρκετά χρήματα σε ευφάνταστα υλικά και σκέφτομαι πως τελικά με τον οικιακό εξοπλισμό που διαθέτω ίσως δεν τα καταφέρω ποτέ. Δροσιζόμαστε όμως ευχάριστα με εναλλακτικές επιλογές όπως αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα:


Πανακότα με γάλα καρύδας και κουλί φρούτων by Cook_la Decadent



ΥΛΙΚΑ:

Για 4 αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης.

Για την πανακότα :
  • 135 ml κρέμα γάλακτος 
  • 100 ml γάλα καρύδας (σε κονσέρβα , στα σούπερ μάρκετ)
  • 95 ml γάλα
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα για 10 λεπτά σε κρύο νερό
Για το κουλί φρούτων:
  • 1 ροδάκινο
  • 3 κσ κράνμπερι κατεψυγμένα 
  • 2 κσ ζάχαρη άχνη ( ανάλογα με την οξύτητα των φρούτων , ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσετε όλη την ποσότητα)
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε , χωρίς να πάρουν βράση , την κρέμα , τα γάλατα και τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στραγγίσουμε. Περνάμε το μείγμα από σήτα και τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια , αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. 

Για την σάλτσα των φρούτων: χτυπάμε στο μούλτι κάθε φρούτο της επιλογής μας χωριστά με λίγο χυμό λεμονιού και ζάχαρη άχνη και περνάμε από σήτα . 

Για το στήσιμο: ξεφορμάρουμε την πανακότα , και περιχύνουμε εναλλάξ με το κουλί.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια