Μέσα Ιουλίου σχεδόν , διανύουμε αρκετά ζεστές μέρες οπότε δεν πολυμπαίνω στην κουζίνα . Αλλά δεν μ' αφήνουν να αγιάσω. Κι αν αναρωτιέστε πώς και τι , φταίνε οι απίθανες , καταπληκτικές συνταγές που διαβάζω καθημερινά και με πιάνει η πρεμούρα να τις δοκιμάσω, τροποποιήσω και να σερβίρω στους αγαπημένους μου! ...ΑΛΛΑ έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου : να προσπαθήσω να περιορίσω κάπως την πρόσληψη πλεονασματικών λιπαρών γιατί η χοληστερίνη , όπως και τα κιλά χτύπησαν κόκκινο. Ας μπούμε όμως στην κουζίνα να ετοιμάσουμε μια γευστική σαλάτα με τον μαγειρεμένο σολωμό που μας περίσσεψε πχ απ' αυτήν την συνταγή:
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΚΡΑΚΕΡ:
![]() |
Σαλάτα σολωμού σε καλαθάκι κράκερ by Cook La Decadent |
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΚΡΑΚΕΡ:
- 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 55 γρ νερό
- 1/2 κγ αλάτι
- Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ:
- ⅓ κούπας μαγιονέζα
- 1 κγ ξύσμα λεμονιού
- 1 κγ πάστα wasabi
- 1 κούπα σολωμού που περίσσεψε
- 1 κονσέρβα ρεβίθια
- 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- Αλάτι , πιπέρι
- Μάραθο ψιλοκομμένο
- 2 κούπες ρύζι jasmin βρασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ κούπας ξύδι από ρύζι ( στα μεγάλα σούπερ μάρκετ , στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το ψωμί μας , βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και ανοίγουμε σε
λεπτό φύλλο. Τρίβουμε από πάνω πιπέρι.Μπορούμε να κόψουμε λωρίδες από τη ζύμη ή να φτιάξουμε καλαθάκια.Τρυπάμε με πηρούνι και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες.
![]() |
Σαλάτα σολωμού με ρεβίθια - Cook la Decadent |
Aνακατεύουμε σ ένα μπωλ τη μαγιονέζα , ξύσμα , wasabi , σολωμό , ρεβίθια και το σέλερι. Το ρύζι το ανακατεύουμε με το ξύδι και κατόπιν ενώνουμε τα δύο μίγματα για την σαλάτα .
Για μπουφέ ή ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα σε ένα καλαθάκι ψωμιού βάζουμε μια κουταλιά σαλάτας και γαρνίρουμε με μάραθο, λίγο σολομό και ρεβίθια.
Για μια πιο καθημερινή παρουσίαση , δεν φτιάχνω καλαθάκια αλλά λωρίδες κράκερ για να συνοδεύσω την σαλάτα.
Τελειώνουμε ραντίζοντας με ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου