ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ & ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΚΡΑΚΕΡ

Μέσα Ιουλίου σχεδόν , διανύουμε αρκετά ζεστές μέρες οπότε δεν πολυμπαίνω στην κουζίνα . Αλλά δεν μ' αφήνουν να αγιάσω. Κι αν αναρωτιέστε πώς και τι ,  φταίνε οι απίθανες , καταπληκτικές συνταγές που διαβάζω καθημερινά και με πιάνει η πρεμούρα να τις δοκιμάσω, τροποποιήσω και να σερβίρω στους αγαπημένους μου! ...ΑΛΛΑ έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου : να προσπαθήσω να περιορίσω κάπως την πρόσληψη πλεονασματικών λιπαρών γιατί η χοληστερίνη , όπως και τα κιλά χτύπησαν κόκκινο. Ας μπούμε όμως στην κουζίνα να ετοιμάσουμε μια γευστική σαλάτα με τον μαγειρεμένο σολωμό που μας περίσσεψε πχ απ' αυτήν την συνταγή: 



Σαλάτα σολωμού σε καλαθάκι κράκερ by Cook La Decadent


ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΚΡΑΚΕΡ: 

  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 55 γρ νερό 
  • 1/2 κγ αλάτι 
  • Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ:
  • ⅓ κούπας μαγιονέζα
  • 1 κγ ξύσμα λεμονιού
  • 1 κγ πάστα wasabi
  • 1 κούπα σολωμού που περίσσεψε
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια
  • 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες ρύζι jasmin βρασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κούπας ξύδι από ρύζι ( στα μεγάλα σούπερ μάρκετ , στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το ψωμί μας , βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και ανοίγουμε σε
Σαλάτα σολωμού με ρεβίθια  - Cook la Decadent
λεπτό φύλλο. Τρίβουμε από πάνω πιπέρι.Μπορούμε να κόψουμε λωρίδες από τη ζύμη ή να φτιάξουμε καλαθάκια.Τρυπάμε με πηρούνι και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες.
Aνακατεύουμε σ ένα μπωλ τη μαγιονέζα , ξύσμα , wasabi , σολωμό , ρεβίθια και το σέλερι. Το ρύζι το ανακατεύουμε με το ξύδι και κατόπιν ενώνουμε τα δύο μίγματα για την σαλάτα .
Για μπουφέ ή ένα εντυπωσιακό  σερβίρισμα σε ένα καλαθάκι ψωμιού βάζουμε μια κουταλιά σαλάτας και γαρνίρουμε με μάραθο, λίγο σολομό και ρεβίθια. 
Για μια πιο καθημερινή παρουσίαση , δεν φτιάχνω καλαθάκια αλλά λωρίδες κράκερ για να συνοδεύσω την σαλάτα. 
Τελειώνουμε ραντίζοντας με ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια