....χαθήκαμε λίγο είναι η αλήθεια αλλά η πολλή ζέστη δεν προσφέρεται για εγκλεισμό στην κουζίνα. Σήμερα είναι μια βροχερή μέρα, μια όαση δροσιάς εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών. Άρπαξα λοιπόν την ευκαιρία για να φτιάξω μια συνταγή που ανακάλυψα στο διαδίκτυο με έναν ακαταμάχητο συνδυασμό καρύδας - λεμονιού. Το συγκεκριμένο κέικ αρχικά δείχνει αρκετά σφιχτό αλλά κατόπιν ψησίματος είναι πολύ αφράτο. Το frosting του πάει πολύ . Έαν θέλετε να το παρουσιάσετε κάπως πιο επίσημα , γαρνίρετέ το με ξύσμα λεμονιού .
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1½ κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- μια πρέζα αλάτι
- ½ κούπα νιφάδες καρύδας
- 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
- ¾ κούπας ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ χυμό λεμονιού και το ξύσμα του
- ⅓ κούπας λάδι καρύδας( λιωμένο)
Eπικάλυψη:
- 50 γρ κριμ τσιζ μαλακωμένο
- 4 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο ( ανάλατο)
- 1½ ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 2 κσ κρύο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά δλδ τα στεγνά υλικά. Σε ξεχωριστό μπωλ χτυπάμε καλά τα υπόλοιπα (γιαούρτι, ζάχαρη, αυγά, χυμό κ λάδι καρύδας). Ρίχνουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε καλά . Μεταφέρουμε σε στενόμακρη φόρμα βουτυρωμένη κ αλευρωμένη κ ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
Για την επικάλυψη χτυπάμε καλά όλα τα υλικά και αφού κρυώσει το κέικ μας το αλείφουμε.
Καλά μαγειρέματα μέχρι να τα ξαναπούμε!
Καλά μαγειρέματα μέχρι να τα ξαναπούμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου