Προσπαθώντας να αποφύγω την αιώνια γκρίνια του «πάλι το ίδιο θα φάμε?» ψάχνω συνέχεια για συνταγές και νέες τεχνικές ώστε , όσο μπορώ στην κουζίνα μου, να δημιουργήσω πιάτα διαφορετικά κάθε φορά. Σ' αυτήν την προσπάθεια μου , μεγάλος σύμμαχος είναι το στήθος κοτόπουλου και το καινούριο μαντεμένιο τηγάνι που αγόρασα από το γνωστό γερμανικό μάρκετ .
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψουμε το στήθος κοτόπουλου δίνοντας σ' αυτό το ουδέτερο γευστικά κρέας άλλη διάσταση ωστόσο η παγίδα είναι να μην καταλαβαίνουμε τι τρώμε . Το τυποποιημένο κοτόπουλο και τα τεμάχια του που αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ πράγματι είναι άγευστα και κυκλοφορούν συνταγές στο διαδίκτυο όπου ρίχνουν τόσες κρέμες ή σάλτσες από πάνω με αποτέλεσμα να υπερκαλύπτουν τον πρωταγωνιστή του πιάτου απαξιώνοντας την υπέροχη αυτή πρωτεΐνη . Ευκαιρία σήμερα λοιπόν να δοκιμάσουμε το πικάντικο κοτόπουλο .
ΥΛΙΚΑ:
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψουμε το στήθος κοτόπουλου δίνοντας σ' αυτό το ουδέτερο γευστικά κρέας άλλη διάσταση ωστόσο η παγίδα είναι να μην καταλαβαίνουμε τι τρώμε . Το τυποποιημένο κοτόπουλο και τα τεμάχια του που αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ πράγματι είναι άγευστα και κυκλοφορούν συνταγές στο διαδίκτυο όπου ρίχνουν τόσες κρέμες ή σάλτσες από πάνω με αποτέλεσμα να υπερκαλύπτουν τον πρωταγωνιστή του πιάτου απαξιώνοντας την υπέροχη αυτή πρωτεΐνη . Ευκαιρία σήμερα λοιπόν να δοκιμάσουμε το πικάντικο κοτόπουλο .
![]() |
Πικάντικο κοτόπουλο στο τηγάνι |
ΥΛΙΚΑ:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- Κρεμύδι σε λεπτές φέτες
- Πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λεπτές στενόμακρες λωρίδες , εγώ χρησιμοποίησα 1½ πιπεριά Φλωρίνης και 1 πράσινη πιπεριά.
- Αλάτι , πιπέρι
- Πιπέρι καγιέν
- Πάπρικα
- Σκόνη σκόρδου
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση ώστε να προκύψουν λεπτότερες φέτες. Η διαδικασία είναι η εξής: πατώντας ελαφρά την επιφάνεια του φιλέτου , περνάμε το μαχαίρι μέσα το κρέας ώστε η λάμα να κινείται παράλληλα με την παλάμη μας, χωρίζοντας κάθε φιλέτο σε δύο λεπτότερα . Φτιάχνουμε το μίγμα μπαχαρικών με το αλατοπίπερο, καγιέν , πάπρικα και σκόρδο στις αναλογίες που μας αρέσει. Προσωπικά προτιμώ 1 κσ καγιέν , 1 κσ πάπρικα, ½ κσ σκόρδο , πιπέρι κ αρκετό αλάτι. Βάζουμε σε μπωλ τα τεμάχια κρέατος και πασπαλίζουμε με το μίγμα καρυκευμάτων . Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού.
Στο τηγάνι μας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τις φέτες κοτόπουλου. Μην παραγεμίζετε το τηγάνι , αν χρειαστεί κάντε τη διαδικασία σε δόσεις. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C . Στο τηγάνι μας τώρα , χωρίς να το καθαρίζουμε , ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σωτάρουμε μέχρι να ιδρώσουν . Αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Αφαιρούμε όλα τα στερεά υλικά από το τηγάνι και ρίχνουμε σ αυτό τα υγρά από το ταψί του φούρνου . Βράζουμε και δένουμε ελαφρώς την σάλτσα.
Σερβίρουμε με 2 φιλετίνια στην μερίδα βάζοντας από πάνω πιπεριές και σάλτσα , συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι ..
...καλή σας όρεξη!
Σερβίρουμε με 2 φιλετίνια στην μερίδα βάζοντας από πάνω πιπεριές και σάλτσα , συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι ..
...καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου