Καλώς σας βρήκα και πάλι ! ελπίζω να είστε καλά και να δοκιμάζετε νέες συνταγές . Εμείς πάλι μια λιγούρα την είχαμε σήμερα και αντί για γλυκάκι , έφτιαξα cupcakes. Επειδή πρέπει να αναφέρουμε και τις αποτυχίες μας , η ιδέα αρχικά ήταν να είναι γεμιστά με κρέμα marshmallows όταν έβαλα να τα λιώσω στον φούρνο μικροκυμάτων διογκώθηκαν και κόλλησαν παντού . Σαν τσίχλα ένα πράμα . Τελικά τα έλιωσα κακήν κακώς σε μέτρια θερμοκρασία σ ένα αντικολλητικό τηγάνι κ μετά τα διαχειρίστηκα αλλά γενικά δεν είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Τα κέικ από την άλλη , είναι αρκούντως γευστικά και ειδικά αφού τα βούτηξα στην ganache , το αποτέλεσμα οπτικά είναι πιο ενδιαφέρον .
ΥΛΙΚΑ:
Για τα κέικ:
1½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¾ κούπας κακάο ¾ κγ μπέικιν πάουντερ 1½ κγ σόδα ½ κγ αλάτι 1 ⅓ κούπας ζάχαρη ½ κούπας ζεστό νερό- 1 κούπα ξινόγαλο
- 2 μεγάλα αυγά
Επικάλυψη: 1 κούπα κουβερτούρα σε κομμάτια και
⅔ κούπας κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα κέικ κ ανακατεύουμε με σύρμα. Στις φόρμες που θα ψηθούν τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια και με ένα κουτάλι παγωτού τις γεμίζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση , αν αποφασίσετε να την βάλετε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα λιωμένα μάρσμαλοους.
Κάνουμε μια τρύπα στα κέικ με την ανάποδη μιας ξύλινης κουτάλας , γεμίζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
Για την επικάλυψη , λιώνουμε στα μικροκύματα τα υλικά μας ( ανά 30" ελέγχουμε) και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή σύσταση. Βουτάμε την επιφάνεια των cupcakes εκεί και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Γαρνίρουμε με τρίμμα κουβερτούρας.
Να είστε όλοι καλά μέχρι να τα ξαναπούμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου