ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΠΑΡΗΣ

Ψέμματα δε θα σας πω! διαθέτω αρκετό χρόνο για να παρακολουθώ οτιδήποτε σχετικό με μαγειρική και ενθουσιάζομαι όταν δοκιμάζω πετυχημένες συνταγές. Ε δεν θα άφηνα τον Jamie Oliver και την νέα του σειρά « Jamie cooks Italy» να μου ξεφύγει! κι από τις πιο πετυχημένες συνταγές του ήταν μια πανεύκολη παρασκευή με καλαμάρια που τα ρολάρει για λίγο σε μια απίθανη σάλτσα ! Εγώ χρησιμοποίησα αποψυγμένα θράψαλα.







ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία μεγάλα θράψαλα ή καλαμάρια κατεψυγμένα που αποψύχουμε. Αν έχετε φρέσκα προτιμήστε τα.
  • ¼ κούπας κάππαρη σε άλμη που ξαλμυρίζουμε ( αφήνουμε για 10 λεπτά σε νερό κ στραγγίζουμε) και ψιλοκόβουμε
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 
  • Χυμό από 2 λεμόνια κ ίση ποσότητα ελαιόλαδου
  • Μάιντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο (έως 1 κγ) μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
  • 4 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα και πατημένα με την λάμα του μαχαιριού ώστε να γίνουν πάστα
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ψιλοκομμένα


Καλαμάρια με σάλτσα κάππαρης - παραλλαγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καλαμάρια . Αφού καθαρίσουμε τα καλαμάρια(ή θράψαλα) από το δόντι , τις μεμβράνες και το κόκκαλο , κάνουμε μια τομή από την κορυφή τους ως την ουρά και χαράσσουμε εσωτερικά διαγωνίως. Ζεσταίνουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά ένα μαντέμι και τοποθετούμε τα καλαμάρια με την χαραγμένη πλευρά προς τα κάτω. Αφήνουμε ένα λεπτό το πολύ και με μια λαβίδα ανασηκώνουμε και όπως ρολάρει το φέρνουμε από την άλλη του πλευρά σε επαφή με το σκεύος. Ψήνουμε γι άλλο ένα λεπτό και το βουτάμε απ'ευθείας στην σάλτσα μας.
Mπορείτε να τα σερβίρετε πάνω σε χοντροκομμένες φέτες ντομάτας ως μεζέ ή με την συνοδεία ρυζιού για ένα χορταστικό γεύμα.
Αυτά για τον καλό μήνα μέχρι να τα ξαναπούμε!


Σχόλια