ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΣΟΡΙΘΟ

Νομίζω πως υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με τον ορισμό  των μπιφτεκιών , κεφτέδων και σουτζουκακίων. Πέρα από τις κλασσικές συνταγές , η ανάμιξη νέων υλικών μαγειρικής στον κιμά , ενισχύουν και διαφοροποιούν το αποτέλεσμα από τη μια αλλά από την άλλη δυσχεραίνεται η κατάταξή τους σε μια από τις τρεις κατηγορίες. Πέρα από το προφανή δηλαδή το σχήμα και το ψήσιμο ή το τηγάνισμα προσωπικά δεν βρίσκω άλλες διαφορές κι αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει επ' αυτού θα το εκτιμούσα.Πάντως τα σουτζουκάκια που σας δίνω τα ονόμασα έτσι λόγω του σχήματος αλλά κάλλιστα θα μπορούσα να πλάσω μεγάλα χορταστικά μπιφτέκια ή σέξι κεφτεδάκια. Γευστικά έχουν πιο «κρεατένια » υφή από τα κλασικά κι είναι πιο πικάντικα.


ΥΛΙΚΑ:

  • 750γρ μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ μουσκεμένες σε γάλα 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη
  • 180γρ τσορίθο (προτιμήστε το έξτρα πικάντικο)
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • ½ κσ πάπρικα γλυκιά ή λιγότερη ποσότητα καπνιστής
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα τόσο όσο να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού .


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μούλτι το τσορίθο (αφού του αφαιρέσουμε το εξωτερικό περίβλημα) με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά βρέχοντας τα χέρια μας με νερό. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει .
Σχηματίζουμε σουτζουκάκια ή μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε .
Για σιγουριά τα περνάμε και από το φούρνο (180°C) για 10 λεπτά.
Σήμερα επιλέξαμε να τα συνοδεύσουμε με ένα ουδέτερο γευστικά κους κους .

Καλή επιτυχία !



Σχόλια