ΠΙΤΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΟ ΤΗΓΑΝΙ

Για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο . Μπορείτε να την στολίσετε μ' ό,τι τραβάει η όρεξη σας αρκεί να μην το παρακάνετε. Τονίζω πως για τη συγκεκριμένη παρασκευή χρησιμοποίησα το μαντεμένιο μου τηγάνι , αυτό που πήρα από το γνωστό γερμανικό μάρκετ.


ΥΛΙΚΑ: 

Ζύμη πίτσας: 2 κούπες κ 2 κσ αλεύρι σκληρό , 1 κγ αλάτι , 1⅛ κγ μαγιά στιγμής ,¾ κούπας νερό χλιαρό , 1 κσ ελαιόλαδο.

Σάλτσα ντομάτας: 1 κούπα ντοματάκια κονσέρβας χωρίς τα υγρά τους χτυπημένα στο μούλτι και στα οποία προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδου πολύ ψιλοκομμένες, 1 κσ ελαιόλαδο , 1 κγ ξύδι από κόκκινο κρασί , 1 κγ ρίγανη ξερή ή 1 κσ φρέσκο ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.

Τοpping : φέτες μοτσαρέλλας , ζαμπόν σε κομμάτια, γκούντα, πιπέρι , φυλλαράκια βασιλικού.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 230° C.

Στον πολυκόφτη ρίχνουμε το αλεύρι , αλάτι , μαγιά και πατάμε διακεκομμένα μερικές φορές για να ανακατευτούν τα υλικά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε το μίξερ προσθέτοντας σταδιακά το νερό . Αφού σχηματιστεί η ζύμη, την μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε μια μπάλα που τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος που σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε για 1 με 1½ ώρα σε ζεστό μέρος.

Για την σάλτσα χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη τόσο όσο είναι η διάμετρος του τηγανιού μας και λίγο παραπάνω. 

Λαδώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του τηγανιού και τοποθετούμε πάνω το ζυμάρι εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση προς τα τοιχώματα . Αφού βάλουμε από πάνω τα υλικά επιλογής μας  ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 4 λεπτά ή όσο χρόνο χρειαστεί ώστε όταν ανασηκώνουμε το ζυμάρι μας να έχει πάρει χρώμα . Τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι . Τότε το μεταφέρουμε με το μαντεμένιο μας τηγάνι στον φούρνο μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το άλλο ζυμάρι κ έτσι θα έχουμε δύο μετρίου μεγέθους πίτσες. 



 Καλή σας επιτυχία. 

Σχόλια