ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ HORSERADISH

Αποχαιρετούμε τον Οκτώβριο με ηλιόλουστες μέρες και ευχάριστες θερμοκρασίες. Μ' αρέσουν τα χρώματα του φθινοπώρου , τα κιτρινισμένα φύλλα ,η πρωϊνή δροσιά , το πέπλο της νύχτας που τα σκεπάζει όλα νωρίς νωρίς , το πρώιμο αποτύπωμα της φύσης που ετοιμάζεται να κοιμηθεί , νότες θλίψης αλλά και υπόσχεσης για αναγέννηση παγιδευμένων σ'ένα αέναο παιχνίδι κυκλικών εναλλαγών όπως άλλωστε συμβαίνει και στη ζωή μας.
Στη μαγειρική μας σήμερα , αποφάσισα να συνοδεύσω τα τηγανιτά ψαράκια μας με μια απλή πατατοσαλάτα . Η σως είναι ιδιαίτερα γευστική , κρατήστε την συνταγή γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σ' άλλες παρασκευές .



ΥΛΙΚΑ:

  • 5-6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Μάιντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 μικρή πιπεριά φλωρίνης περασμένη από το μαντολίνο
  • 2κσ ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι , σκόνη σκόρδου 
  • Σως horseradish
Σάλτσα horseradish: 1 κούπα μαγιονέζα, 1 κ.σ horseradish, ¼  κούπας λευκό ξύδι, ¼ κούπας στραγγιστό γιαούρτι , 1 κσ μουστάρδα , 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη, Αλάτι , Πιπέρι (δοκιμάστε και τροποποιήστε ανάλογα με το γούστο σας)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε τις πατάτες σε κρύο νερό και φέρνετε σε βρασμό. Αλατίζετε και χαμηλώνετε ελαφρώς τη θερμοκρασία .Ανά διαστήματα ελέγχετε με ένα μαχαίρι κ όταν αυτό τρυπάει ελαφρά τις πατάτες αλλά να υπάρχει ακόμα αντίσταση ,κλείνετε το μάτι και αφήνετε για 5 λεπτά. Σουρώνετε , ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά . Αφήνετε στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα.
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι .

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας , κοινοποιήστε για να μεγαλώσει η παρέα μας.
Να είστε όλοι καλά , γεροί και δυνατοί !

Σχόλια