Τι πιο υγιεινό από μια σαλάτα φακής ? γιατί μετά τις γιορτινές μαζώξεις και τα ατελείωτα γεύματα , κάπου πρέπει να ισορροπήσουμε διατροφικά. Θέλω να ελπίζω πως στο επόμενο διάστημα θα είμαι σε θέση να σχεδιάσω ένα πρόγραμμα διατροφής που θα στοχεύει στην μείωση κιλών ενώ παράλληλα , θα ικανοποιεί το γευστικό μας αισθητήριο. Πάντως η σαλάτα που παρουσιάζω σήμερα , κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές και αποτελεί από μόνη της κυρίως πιάτο.
Βράζετε μια κούπα φακές ώστε να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε στο δόντι. Βράζετε μια κούπα καλαμπόκι . Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβες . Σε κατσαρόλα ετοιμάζετε μια κούπα ρύζι και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Στραγγίζετε καλά όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε. Στο μεταξύ για το ντρέσινγκ ρίχνετε σε βαζάκι που κλείνει, 1 μέρος ξύδι, 3 μέρη ελαιόλαδο , ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα , μερικές σταγόνες γούστερ σως και αν θέλετε , ελάχιστη κρέμα βαλσαμικού. Ανακινείτε καλά και το ανακατεύετε με τα τα υλικά της σαλάτας. Αλατοπιπερώστε και τοποθετείστε πάνω σε πλυμένα φύλλα μαρουλιού. Τρίψτε λίγη φέτα από πάνω (παραλείψτε αν θέλετε εντελώς χορτοφαγική τη σαλάτα σας) και σερβίρετε με φρυγανισμένη πίτα . Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου