..ή αλλιώς πανδαισία χρωμάτων σ' αυτό το ιδιαίτερο πιάτο . Υπέροχο για παρουσίαση ως μεζές σε κάποιο τράπεζι . Αν βράσετε κ ένα ρύζι και το αναμίξετε με τα μύδια , γίνεται ένα χορταστικότατο μυδοπίλαφο για το κυρίως οικογενειακό γεύμα. Τα μύδια που χρησιμοποίησα είναι κατεψυγμένα . Ένα τίπ: το πιάτο αυτό εκτός από την οπτική , επιβάλλεται να έχει και γευστική ένταση . Γι' αυτό να είστε γενναιόδωροι/ες με το σκορδάκι και το μπούκοβο.
...Καλό μήνα !
ΥΛΙΚΑ:
- 1 συσκευασία κατεψυγμένα μύδια
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά φλωρίνης σε κομμάτια ( όχι από βάζο)
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδας με κόκκους
- ¼ κουτ.γλυκού κουρκουμάς
- ½ κουτ.γλυκού μπούκοβο
- Τσίπουρο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνετε τα κατεψυγμένα μύδια σωτάροντάς τα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε τις πιπεριές με το μπούκοβο μέχρι να ιδρώσουν και να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές. Σ' ένα ποτηράκι ανακατεύετε το υπόλοιπο λάδι με την μουστάρδα , το σκόρδο και τον κουρκουμά. Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα και δυναμώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε για 3 λεπτά ακόμα το σωτάρισμα. Σβήνετε με λίγο τσίπουρο και χαμηλώνετε πάλι τη θερμοκρασία . Σιγοβράζετε για 5 λεπτά κι αποσύρετε από τη φωτιά αφού δοκιμάσετε και δείτε ότι ψήθηκαν τα μύδια αλλιώς συνεχίστε για ελάχιστα λεπτά ακόμα.Επίσης προτείνω να μην υπάρχουν πάρα πολλά υγρά στο τέλος αλλά αυτό μπορείτε να το ρυθμίσετε βάσει των προτιμήσεων σας.Γαρνίρετε με τον μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη !
Καλή σας όρεξη !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου