Στην εκπνοή του μήνα αποφάσισα να σας χαρίσω μια συνταγή για να γλυκαθείτε. Να διευκρινίσω ότι δεν πρόκειται για δικής μου έμπνευσης δημιουργία αλλά για μερική αντιγραφή ενός πιάτου που παρακολούθησα σε τηλεοπτικό σόου. Μου έκανε αμέσως εντύπωση γιατί σκέφτηκα πως είναι ένας διαφορετικός τρόπος να παρουσιάσουμε τη σοκολάτα που οι περισσότεροι αγαπάμε. Σηκώστε τα μανίκια σας και πάμε να την φτιάξουμε:
Υλικά :
1. Flan
Υλικά :
1. Flan
- 4 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό
- 200 ml γάλα
- 400 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 375 γρ σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια
- Τη φλούδα ενός ακέρωτου πορτοκαλιού που αφαιρείτε με το πίλερ και κατόπιν κόβετε σε μπαστουνάκια
- 375 ml νερό
- 110 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίξουμε. Ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα και αναμιγνύουμε. Τη διαδικασία μπορείτε να ολοκληρώσετε σε μπεν μαρί . Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το μεταφέρουμε σε ατομικά σιλικονούχα φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Θα πρέπει όταν το αφαιρέσετε από το φορμάκι , το φλαν να τρεμουλιάζει όταν κουνάτε ελαφρά το πιάτο.
Εν τω μεταξύ σε ένα σκεύος φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη και αφού προσθέσουμε τις πορτοκαλόφλουδες αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σύνθεση : πάνω από το φλαν , τοποθετούμε τις φλουδίτσες πορτοκαλιού και αν θέλουμε ρίχνουμε μια κουταλιά από το σιρόπι .
Καλή επιτυχία.
Καλή επιτυχία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου