ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

Μια καταπληκτική σαλάτα είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως γεύμα ,μπορείτε να την σερβίρετε και σ' ένα μπουφέ.Επιβάλλεται να την ετοιμάσετε νωρίτερα και να την αφήσετε στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις. Το κλειδί της γεύσης στην συγκεκριμένη συνταγή είναι η πικάντικη σως και ναι , το παραδέχομαι χρησιμοποιώ μια έτοιμη σάλτσα ντομάτας με πιπερίτσα και σκόρδο. Να θυμάστε πως δεν πρέπει να το παρακάνετε με την σως ,κρατήστε μια ποσότητα για να προσθέσετε όταν θα την παρουσιάσετε.


Όλες οι αναλογίες είναι κατά προσέγγιση και μπορείτε να τις προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας.


Βράζετε για 9 λεπτά το μακαρονάκι(μισό πακέτο), το στραγγίζετε κι όταν κρυώσει το βάζετε σε ένα μπολ. Κόβετε 8 cherry ντοματάκια στα 4 και μισή κούπα ελιές καλαμών.Ψιλοκόψτε ένα μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κ χρησιμοποιήστε μια κονσέρβα κόκκινων φασολιών και μια κονσέρβα καλαμπόκι. Ψιλοκόψτε λίγο μαϊντανό. Τα ρίχνετε στο μπολ με το μακαρονάκι και ανακατεύετε.
Για τη σως χρησιμοποιήστε μισή κούπα από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας όπου θα ανακατέψετε επιπλέον μια κουταλιά μαγιονέζα και μισή κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό. Θα προσθέσετε μια σκελίδα ψιλοτριμμένου σκόρδου και ⅛ κ.γλ. κύμινο, αλάτι και πιπέρι.Έτοιμη και η ενισχυμένη σάλτσα μας .
Ρίχνετε στην σαλάτα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλύψει όλα τα υλικά. Βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες και μετά μπορείτε να την απολαύσετε .


Καλή επιτυχία!

Σχόλια