SPICY ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Στη σημερινή μας συνταγή χρησιμοποιούμε μπούτια κοτόπουλου και ανεβάζουμε την ένταση με πικάντικα μπαχαρικά συνοδεύοντας με ψητά μανιτάρια για φουλ γεύση χωρίς καταχρηστικές θερμίδες. Επιπλέον προσπάθησα να ψήσω φασολάκια μαζί με τα μανιτάρια στον ίδιο χρόνο και στο ίδιο ταψί αλλά μου φάνηκαν ότι μαύρισαν και οπτικά το αποτέλεσμα είναι αποθαρρυντικό. Γι αυτό προτιμώ να μπλανσάρω πρώτα τα φασολάκια και μετά να τα σωτάρω στο τηγάνι.



ΥΛΙΚΑ:
(για 2 άτομα)

  • 2 μπουτάκια κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πετσούλα τους
  • 1½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια άσπρα ή ανάμεικτα ( τα ξεπλένω  με νερό )
  • 250 γρ φασολάκια λεπτά κατεψυγμένα
  • ξύσμα λεμονιού
  • μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στεγνώνουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Σε μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, πάπρικα,σκόρδο κι αλατοπίπερο. Τρίβουμε το κρέας μας με τα μπαχαρικά κι αν θέλετε ανασηκώστε την πέτσα για να ραντίσετε από κάτω λίγο από το μείγμα μας.Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο κ αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο όπως είναι σκεπασμένο το φαγητό μας για 2 ώρες στους 160°C , κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190° . Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή η πέτσα.

 Για τα λαχανικά: Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση , ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε ταψί με αλουμινόχαρτο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε στους 190°C για 35 περίπου λεπτά. Αν βγάλουν ζουμιά τα αφαιρούμε και κρατάμε για να χρησιμοποιήσουμε σε ζωμό , dressing κτλ

Για τα φασολάκια αφού τα περάσουμε για 30 ΄΄ από βραστό νερό , τοποθετούμε σε μπολ με παγάκια , στραγγίζουμε και τα σωτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο. Κατόπιν σβήνουμε , κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη. 

Φτιάχουμε ένα μίγμα με μπούκοβο που το χτυπάμε στο γουδί να γίνει σκόνη, ξύσμα λεμονιού κ αλάτι. Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να ενωθούν όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε τα μανιτάρια και τα φασολάκια όταν είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια