Πίνετε ελληνικό καφέ? Λοιπόν κρατείστε μια δύο κουταλιές της σούπας για να γλασάρετε αυτά τα υπέροχα γλυκίσματα . Με αυτό το γλύκισμα ελπίζω να ικανοποιηθούν οι γλυκατζήδες της οικογένειας. Η προετοιμασία είναι απλή και δεν χρειάζεται μίξερ. Δύο σημεία θέλουν προσοχή: το σκεύος που θα τα ψήσετε διότι πρέπει να είναι μικρό αφού δεν φουσκώνουν πολύ και να μην παραψηθούν στο φούρνο. Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από ξένη εκπομπή μαγειρικής.
ΥΛΙΚΑ:
Μίγμα:
1 κούπα φουντούκια
2 αυγά
μισή κούπα βούτυρο λιωμένο,σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ.baking powder
1 κ.γ. κανέλλα
Γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ.κακάο
1κ.σ. ελληνικό καφέ βρασμένο
μια τσιμπιά αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σ' ένα τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζουμε τα φουντούκια μέχρι να σκουρύνει ελαφρά το χρώμα και να απελευθερώσουν το άρωμα τους. Κατόπιν τα κόβουμε με μαχαίρι σε χοντρά κομμάτια. Τα αφήνουμε στην άκρη .
Σ' ένα μπωλ προετοιμάζουμε τα στερεά υλικά μας και σ' ένα άλλο ανακατεύουμε υγρά δηλαδή τα αυγά με το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο μίγματα. Σ' αυτό το στάδιο προσθέτουμε και τα φουντούκια . Έχουμε προετοιμάσει μια μικρή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί πού το έχουμε περάσει με σπρέι λαδιού. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20 λεπτά . Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο σκεύος που ψήθηκαν.
Για το γλάσο ανακεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε πάνω από τα brownie. Aφήνουμε να σταθεροποιηθεί και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
...καλή σας όρεξη!
ΥΛΙΚΑ:
Μίγμα:
1 κούπα φουντούκια
2 αυγά
μισή κούπα βούτυρο λιωμένο,σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
⅓ της κούπας κακάο σκόνη2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ.baking powder
1 κ.γ. κανέλλα
Γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ.κακάο
1κ.σ. ελληνικό καφέ βρασμένο
μια τσιμπιά αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σ' ένα τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζουμε τα φουντούκια μέχρι να σκουρύνει ελαφρά το χρώμα και να απελευθερώσουν το άρωμα τους. Κατόπιν τα κόβουμε με μαχαίρι σε χοντρά κομμάτια. Τα αφήνουμε στην άκρη .
Σ' ένα μπωλ προετοιμάζουμε τα στερεά υλικά μας και σ' ένα άλλο ανακατεύουμε υγρά δηλαδή τα αυγά με το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο μίγματα. Σ' αυτό το στάδιο προσθέτουμε και τα φουντούκια . Έχουμε προετοιμάσει μια μικρή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί πού το έχουμε περάσει με σπρέι λαδιού. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20 λεπτά . Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο σκεύος που ψήθηκαν.
Για το γλάσο ανακεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε πάνω από τα brownie. Aφήνουμε να σταθεροποιηθεί και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
...καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου